+33
Rotary Reloaded
Young Schumacher
dimos47ki7
redneck
dimitseba
vasilis_M
Dreamin
george123
125 gr
GTi
xrider
RXTACY901
basilis
Επισκεπτ
appellator
Mike 192T
spiffm
kostasRX-8
alexis cosmo
Mavros Piravlos
manolis
docmar
vasiliss23
bigproedros
iaponas
ghatzip
dake
neokosmi
juha kankoulen
urbanslider
endless
drifteRX-7
dim2max
37 απαντήσεις
spiffm's Track Day project
docmar
Rotary : RX7 FD ΤΕΡΑΣ Latest Horsepower : αρχισαν να ξεφευγουν
Rebuilds : ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ
Αριθμός μηνυμάτων : 136
Ημ/νία εγγραφής : 10/09/2010
Τόπος : ΒΟΛΟΣ
- Δημοσίευση Ν°51
Απ: spiffm's Track Day project
Αντε βαλτε τιποτε να γουσταρουμε και εμεις.
spiffm
Αριθμός μηνυμάτων : 304
Ημ/νία εγγραφής : 11/09/2011
- Δημοσίευση Ν°52
Μετά από το td ξεκίνησα το λύσιμο τουυ αυτοκινήτου ώστε να πετάξω ότι μου ήταν άχρηστο καλοριφερ-εβαπορέτες κλπ, κάποια κομμάτια πίσσας που είχαν απομείνει, ταμπλό και να κάνω την καλωδίωση όσο πιο απλή γίνεται κρατόντας όμως την OBD ώστε να μπορώ να ξαναχρησιμοποίησω και το CAMP2 που θα είναι μαζί μαζί με ένα όργανο για το ντεπόζιτο τα μόνα όργανα που μείνουν. Μια απλή καλωδίωση έχει 2 καλά: το μειωμένο βάρος, και εύκολος έλεγχος των καλωδίων εάν κάτι δεν δουλεύει.
Οπότε με το βγήκε το ταμπλό
Βγάζοντας στη συνέχεια την μπάρα μαζί με την καλωδίωση το καλορυφέρ και την εβαπορέτα πίσω από το ταμπλό ξυλώθηκε και επένδυση του τρομπέτου από τη μέσα μεριά
Στη συνέχεια ξυλώθηκαν: ο πίσω ενυσχυτής με της καλωδιώσεις-ηχεία κλπ
Τα πάντα από τις πίσω πόρτες οι οποίες και θα κοπεί ότι δεν χρειάζεται από λαμαρίνα (γελούσες Τσιγάρα με το ποτυροτρύπανο, και σου είπε ο Urban να μην μου βάζεις ιδέες ).
Στου συνοδηγού ξυλώθηκε όλη η καλωδίωση και από εκεί θα φύγει ότι λαμαρίνα δεν χρειάζεται (Θα μείνει μόνο ένα κάθισμα μέσα στο αυτοκίνητο).
Αυτά είναι τα καλώδια που έφυγαν από την δεξιά μεριά του αυτοκινήτου:
Και αυτά αυτά που έμειναν:
Το επόμενο ΣΚ λογικά θα τελειώσω όλη την καλωδίωση από μέσα και θα ξεκινήσω να μεταφέρω όλο το κουτί από την εμπρός δεξιά μεριά που έχει εγκέφαλο και εγκέφαλο ηλεκτρικού τιμονιού θα μεταφερθούν μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να φτιαχτεί εκεί μια εισαγωγή αέρα.
Μετά θα φύγει Αθήνα για cage, εξάτμιση και να κοπούν τα εμπρός φτερά ώστε να μπουν louvres
Μέσα θέλω να γίνει κάπως έτσι (GST Motosports STI)
Γενικότερα έχει αρκετή δουλειά για να ξαναβγεί το αυτοκίνητό
Οπότε με το βγήκε το ταμπλό
Βγάζοντας στη συνέχεια την μπάρα μαζί με την καλωδίωση το καλορυφέρ και την εβαπορέτα πίσω από το ταμπλό ξυλώθηκε και επένδυση του τρομπέτου από τη μέσα μεριά
Στη συνέχεια ξυλώθηκαν: ο πίσω ενυσχυτής με της καλωδιώσεις-ηχεία κλπ
Τα πάντα από τις πίσω πόρτες οι οποίες και θα κοπεί ότι δεν χρειάζεται από λαμαρίνα (γελούσες Τσιγάρα με το ποτυροτρύπανο, και σου είπε ο Urban να μην μου βάζεις ιδέες ).
Στου συνοδηγού ξυλώθηκε όλη η καλωδίωση και από εκεί θα φύγει ότι λαμαρίνα δεν χρειάζεται (Θα μείνει μόνο ένα κάθισμα μέσα στο αυτοκίνητο).
Αυτά είναι τα καλώδια που έφυγαν από την δεξιά μεριά του αυτοκινήτου:
Και αυτά αυτά που έμειναν:
Το επόμενο ΣΚ λογικά θα τελειώσω όλη την καλωδίωση από μέσα και θα ξεκινήσω να μεταφέρω όλο το κουτί από την εμπρός δεξιά μεριά που έχει εγκέφαλο και εγκέφαλο ηλεκτρικού τιμονιού θα μεταφερθούν μέσα στο αυτοκίνητο ώστε να φτιαχτεί εκεί μια εισαγωγή αέρα.
Μετά θα φύγει Αθήνα για cage, εξάτμιση και να κοπούν τα εμπρός φτερά ώστε να μπουν louvres
Μέσα θέλω να γίνει κάπως έτσι (GST Motosports STI)
Γενικότερα έχει αρκετή δουλειά για να ξαναβγεί το αυτοκίνητό
Έχει επεξεργασθεί από τον/την spiffm στις Δευ 21 Νοε 2011, 7:29 am, 1 φορά
Mike 192T
Αριθμός μηνυμάτων : 666
Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010
- Δημοσίευση Ν°53
Ορεξατο σε βλέπω!
Κοίτα να αφήσεις τις ροδες, το τιμόνι και το μοτερ πάνω! Αυτα χρειάζονται!!!!
Κοίτα να αφήσεις τις ροδες, το τιμόνι και το μοτερ πάνω! Αυτα χρειάζονται!!!!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mike 192T στις Δευ 21 Νοε 2011, 7:18 pm, 1 φορά
appellator
Rotary : RX7-FD3S Rebuilds : never
Αριθμός μηνυμάτων : 236
Τόπος : ATHENS
- Δημοσίευση Ν°54
Ωραια <πραματα> βλεπω ,θα ανεβεις βουνο παντως κ πρεπει να εχεις πολυ καλο ιχνηλατη-ηλεκτρολογο,
καλη συνεχεια
καλη συνεχεια
docmar
- Δημοσίευση Ν°55
Καλη συνεχεια,....υπομονη και καλη επιτυχια.
spiffm
- Δημοσίευση Ν°56
appellator έγραψε:Ωραια <πραματα> βλεπω ,θα ανεβεις βουνο παντως κ πρεπει να εχεις πολυ καλο ιχνηλατη-ηλεκτρολογο,
καλη συνεχεια
3 ηλεκτρολόγους για την ακρίβεια και οι 3 από Toyota. 2 που δούλευάν εκεί (εγώ και ο κουμπάρος μου) και ένας που δουλεύει ακόμα στην Toyota (ο κολλητός μου)αλλά προς το παρόν δεν έχει χρειαστεί ακόμα διάγραμμα γιατί κόβονται από φύσα προς φύσα.
Thanks!!
endless
Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
Rebuilds : Απο το στομα σου. .
Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010
- Δημοσίευση Ν°57
Σταυρακο πολυ ωραια τα ονειρα σου αλλα εμενα με εχει πιασει η καρδια μου . . . . .
. . . . .κ οσο σκευτομαι οτι θα το στειλεις κ Αθηνα χχχμμμμμμμμμ . . . . .
Παντως σου αξιζουν πολλα μπραβο για την ορεξη αλλα κ την προσωπικη δουλεια που εχεις ριξει πανω στο αμαξι σου!!!!
Keep walking
.
. . . . .κ οσο σκευτομαι οτι θα το στειλεις κ Αθηνα χχχμμμμμμμμμ . . . . .
Παντως σου αξιζουν πολλα μπραβο για την ορεξη αλλα κ την προσωπικη δουλεια που εχεις ριξει πανω στο αμαξι σου!!!!
Keep walking
.
Επισκεπτ
Αριθμός μηνυμάτων : 614
Ημ/νία εγγραφής : 19/08/2011
- Δημοσίευση Ν°58
Σταυρακο αν και ημουν αντιθετος στο μεγαλο ξηλωμα,αφου ξεκινησες μην αφησεις τιποτα.
Ειμαι σιγουρος εσυ ξερεις τι ακριβως θελεις και σου κανει τα κεφια.
ghatzip
Αριθμός μηνυμάτων : 291
Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
- Δημοσίευση Ν°59
Θελει πολυ θαρρος για να κανεις κατι τετοιο , απο πολλες αποψεις!
Mavros Piravlos
Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
Rebuilds : 1
Αριθμός μηνυμάτων : 1944
Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο
- Δημοσίευση Ν°60
basilis
Rotary : rx8 challenge Latest Horsepower : 192 ...last year
Αριθμός μηνυμάτων : 821
- Δημοσίευση Ν°61
ΠΟΛΕΜΙΚΟ πλεον το εργαλειο Σταυρο.....αν και δεν σου κρυβω οτι με επιασε η καρδια μου οταν το ειδα ξηλωμενο....
χαρα στο κουραγιο σου και την κ@υλα που κουβαλας....
χαρα στο κουραγιο σου και την κ@υλα που κουβαλας....
RXTACY901
Rotary : RX8 Latest Horsepower : ??9
Rebuilds : Φτου φτου
Αριθμός μηνυμάτων : 33
Ημ/νία εγγραφής : 25/02/2011
Τόπος : Θεσσαλονίκη
- Δημοσίευση Ν°62
Καλή δύναμη Σταύρο με το εργαλείο και φυσικά εύχομαι τους καλύτερους χρόνους!
spiffm
- Δημοσίευση Ν°63
Επισκεπτ έγραψε:Σταυρακο αν και ημουν αντιθετος στο μεγαλο ξηλωμα,αφου ξεκινησες μην αφησεις τιποτα.
Τσιγάρα από την αρχή ήσουν αντίθετος αλλά τελικά ο μόνος άνθρωπος μαζί τα παιδιά εδώ που με έσπρωξε να προχωρίσω με το 8άρι ήσουν εσύ. Ωραίο αυτοκίνητο και το γουστάρω απίστευτα αλλά εάν δεν ήσουν εσύ Time Attack αυτοκίνητο δεν θα μπορούσα να φτιάξω οπότε EVO ή STI ή οποιοδήποτε έχει έτοιμες λύσεις θα ήταν μονόδρομος, οπότε και το κόστος θα ήταν αρκετά μεγαλύτερο από ότι είναι τώρα για να τελειώσει και πολύ πιθανό και το αποτέλεσμα να μην ήταν στο τέλος τόσο καλό άλλωστε κανένα από τα γρηγωρότερα δεν έχει off-the-shelf λύσεις και με τα custom μπορείς να κάνεις ένα βήμα παραπέρα.
Mavros Piravlos έγραψε:Φοβερή εικόνα!
Σταύρο, τώρα πια δεν έχει επιστροφή, φτάστο στα άκρα! Τέτοια κάνατε και στην ΤΟΥΟΤΑ και σας έδιωξαν όλους? πλάκα κάνω ε?
Έχεις υπολογίσει πόσα κιλά θα μείνουν πίσω στο γκαράζ?
Τα τζάμια θα τα αφήσεις ή θα σε βλέπουμε πίσω απο lexan?
Κιλά θα μάθω όταν πάει για corner balancing το αυτοκίνητο. Με οτιδήποτε κάτω από τα 1200 με το roll-cage θα είμαι ευχαριστημένος. Θα αλλαχτούν όλα με lexan εκτός του μπροστηνού μάλλον από εδώ http://www.plastics4performance.com/.
Σας ευχαριστώ πολύ όλους!!! Υπομονή σίγουρα θα μου χρειαστεί γιατί πλέον με ενδιαφέρει να το βγάλω όσο το δυνατό πιο ολοκληρωμένο γίνεται και στην πορεία να γίνουν μόνο μικροαλλαγές άρα το χρονικό περιθόριο είναι αρκετά μεγάλο εάν και όλες οι εργασίες που γίνονται στο γκαράζ μου είναι με φίλους οπότε και τώρα που κάθεται το αυτοκίνητο και <<σφάζεται>> είναι μια πολύ διμιουργική διαδικασία και περίοδος άλλωστε πιο πολύ χρόνο στα Χανιά έχει περάσει λυμένο παρά στο δρόμο
urbanslider
Rotary : Ένα μαύρο... Latest Horsepower : Δεν σου λέω !!
Rebuilds : Σα να κοντοζυγώνει..
Αριθμός μηνυμάτων : 2164
Ημ/νία εγγραφής : 12/10/2010
Τόπος : ebisu θα ήθελα...
- Δημοσίευση Ν°64
spiffm έγραψε:άλλωστε πιο πολύ χρόνο στα Χανιά έχει περάσει λυμένο παρά στο δρόμο
Δεν ξέρω τι λες αλλά στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει περάσει πολλές ώρες στο δρόμο !!!!
Ήθελα να ξερα χωράει το Υ πλέον στο γκαράζ με τόση σαβούρα ??
υγ. κανόνισε να πετάξεις τα καλώδια του ipod....
spiffm
- Δημοσίευση Ν°65
H αλήθεια είναι ότι πιο πολλά χλμ μαζεμένα έχεις κάνει εσύ από εμένα.
Τα βρήκα του ipod!!!
To Y δεν χοράει πλέον πρέπει κάποια στιγμή να ξεσαβουριάσω
Τα βρήκα του ipod!!!
To Y δεν χοράει πλέον πρέπει κάποια στιγμή να ξεσαβουριάσω
neokosmi
Αριθμός μηνυμάτων : 114
Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
- Δημοσίευση Ν°66
Μπραβο Σταυρο για το μερακι και την υπομονη σου.
spiffm
- Δημοσίευση Ν°67
Γιάννη σε ευχαριστώ πολύ. Άντε να έρθει το stock να τα πούμε κι από κοντά
Επισκεπτ
Αριθμός μηνυμάτων : 614
Ημ/νία εγγραφής : 19/08/2011
- Δημοσίευση Ν°68
Σταυρο μετα απο αυτα που ειδα,ειλικρινα πορωθηκα με την δουλεια που κανεις και πανω απο ολα γιατι μπορεις και το κανεις.
Ο χωρος που εφτιαξες για να ασχολεισαι ειναι το καλυτερο δωρο που εκανες στον ευατο σου.
Ο χωρος που εφτιαξες για να ασχολεισαι ειναι το καλυτερο δωρο που εκανες στον ευατο σου.
xrider
Rotary : Ακομα οχι Αριθμός μηνυμάτων : 81
Ημ/νία εγγραφής : 08/12/2011
- Δημοσίευση Ν°69
Συγχαρητήρια και απο μενα Σταυρο για το πολυ ωραιο project car που φτιαχνεις, εσυ και ο μαστορας σου.
Σ' ευχαριστω, εγω προσωπικα, και φανταζομαι και ολοι οι λατρες του ροταρυ, που θα εχουμε στην Ελλαδα το
μοναδικο, απο οσω γνωριζω, "αγωνιστικο" (ευχομαι και περισσοτερα να δουμε).
Οσο αναφορα το κλουβι που θα τοποθετησεις επειδη δεν υπαρχει επιστροφη (οπως ειπε και ο piravlos)
κανε μια ερευνα καλη γιατι απο τα κλουβια εξαρταται σε μεγαλο βαθμο η χομολογκασιον του αυτοκινητου
(οπως: τυπος, υλικο κατασκευης, σημεια κτλ.). Αυτο το λεω γιατι απ'οτι προσεξα μια απο τις επιθυμιες σου
(που ευχομαι ολες να γινουν πραγματικοτητα) ειναι να συμμετασχεις και σε αγωνα και εκει το ψαχνουν και σε τοποθετουν σε κατηγορια.
Ακομα, πολυ σημαντικο ειναι να ραψεις και την καροτσα και πιο πολυ στα σημεια που ποναει. Θα σου λυθουν πολλα μελλοντικα προβληματα (που ευχομαι να μην συναντησεις ποτε).
Σ' ευχαριστω, εγω προσωπικα, και φανταζομαι και ολοι οι λατρες του ροταρυ, που θα εχουμε στην Ελλαδα το
μοναδικο, απο οσω γνωριζω, "αγωνιστικο" (ευχομαι και περισσοτερα να δουμε).
Οσο αναφορα το κλουβι που θα τοποθετησεις επειδη δεν υπαρχει επιστροφη (οπως ειπε και ο piravlos)
κανε μια ερευνα καλη γιατι απο τα κλουβια εξαρταται σε μεγαλο βαθμο η χομολογκασιον του αυτοκινητου
(οπως: τυπος, υλικο κατασκευης, σημεια κτλ.). Αυτο το λεω γιατι απ'οτι προσεξα μια απο τις επιθυμιες σου
(που ευχομαι ολες να γινουν πραγματικοτητα) ειναι να συμμετασχεις και σε αγωνα και εκει το ψαχνουν και σε τοποθετουν σε κατηγορια.
Ακομα, πολυ σημαντικο ειναι να ραψεις και την καροτσα και πιο πολυ στα σημεια που ποναει. Θα σου λυθουν πολλα μελλοντικα προβληματα (που ευχομαι να μην συναντησεις ποτε).
spiffm
- Δημοσίευση Ν°70
Ευχαριστώ πολύ Τσιγάρα ελπίζω να περάσατε καλά εδώ και χαίρομαι που σου άρεσε!!
Thx xrider, ελπίζω μέχρι τα μέσα-τέλη του επομένου να είναι έτοιμο σε πρώτη φάση τουλάχιστω να τρέξει. Το cage το έχω ψάξει όσο δεν πάει και θα γίνει στα πρότυπα της customcages.
Τις βάσεις των αμορτησέρ θα τις ενισχύσω σίγουρα, τώρα με την ενύσχηση του σασί ολόκληρου πρώτα θέλω να μπει το κλουβί για να δω πως θα συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στην πίστα με νέα ανάρτηση και μετά θα δω τι θα κάνω, μιας και το 8άρι ήδη έχει πολύ άκαμπτο σασί από το εργοστάσιο
Thx xrider, ελπίζω μέχρι τα μέσα-τέλη του επομένου να είναι έτοιμο σε πρώτη φάση τουλάχιστω να τρέξει. Το cage το έχω ψάξει όσο δεν πάει και θα γίνει στα πρότυπα της customcages.
Τις βάσεις των αμορτησέρ θα τις ενισχύσω σίγουρα, τώρα με την ενύσχηση του σασί ολόκληρου πρώτα θέλω να μπει το κλουβί για να δω πως θα συμπεριφέρεται το αυτοκίνητο στην πίστα με νέα ανάρτηση και μετά θα δω τι θα κάνω, μιας και το 8άρι ήδη έχει πολύ άκαμπτο σασί από το εργοστάσιο
endless
Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
Rebuilds : Απο το στομα σου. .
Αριθμός μηνυμάτων : 1510
- Δημοσίευση Ν°71
Μπραβο Σταυρο για την ορεξη που εχεις κ καταπιανεσαι με οτιδηποτε πανω στο αμαξι!
Εμαθα ομως πως εισαι κ μερακλης στην κουζινα!
ΜΠΡΑΒΟ
Εμαθα ομως πως εισαι κ μερακλης στην κουζινα!
ΜΠΡΑΒΟ
spiffm
- Δημοσίευση Ν°72
spiffm
- Δημοσίευση Ν°73
Βάλαμε χτες μπροστά μετά 4 μήνες και πήρε με την πρώτη χωρίς να κάψει καμιά ασφάλεια τουλάχιστον ακόμα!!!
Πήρε πόδι το κουτί με τους εγκεφάλους και θα μεταφερθούν όλα στο εσωτερικό μαζί με την μπαταρία.
Εκεί λοιπόν που λέμε ότι είναι ώρα να κολλήσουμε τα τελευταία καλώδια και να κλείσουμε μας έπιασε νε φτιάξουμε βάση για τους εγκεφάλους και την μπαταρία.
Μια παλέτα, ένα χαρτόνι και απομηνάρια από τις βάσεις για τις γυψοσανίδες που είχαν περισέψει χρειάστηκαν.
Ο χώρος που θα γίνει η βάση είναι στη μεριά του συνοδηγού.
Ο κουμπάρος μου και πρώην ηλεκτρολόγος ΤΟΥΟΤΑ κι αυτός σκοτώνει την παλέτα.
Τα πλαινά ξύλα έτοιμα για κόψιμο
Το ίδιο και τα κάθετα
Έτοιμος όλος ο σκελετός με τις βάσεις που πιάσουν στις εμπρός βίδες για το καθισμα και στον καθρέπτη
Βάλαμε το χαρτόνι πάνω και δοκιμάσαμε πως θα μπουν οι εγγεφάλοι
Και αύριο το δίνω σε ένα φίλο για να γίνει η όλη κατασκευή από αλουμίνιο με όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά.
Πήρε πόδι το κουτί με τους εγκεφάλους και θα μεταφερθούν όλα στο εσωτερικό μαζί με την μπαταρία.
Εκεί λοιπόν που λέμε ότι είναι ώρα να κολλήσουμε τα τελευταία καλώδια και να κλείσουμε μας έπιασε νε φτιάξουμε βάση για τους εγκεφάλους και την μπαταρία.
Μια παλέτα, ένα χαρτόνι και απομηνάρια από τις βάσεις για τις γυψοσανίδες που είχαν περισέψει χρειάστηκαν.
Ο χώρος που θα γίνει η βάση είναι στη μεριά του συνοδηγού.
Ο κουμπάρος μου και πρώην ηλεκτρολόγος ΤΟΥΟΤΑ κι αυτός σκοτώνει την παλέτα.
Τα πλαινά ξύλα έτοιμα για κόψιμο
Το ίδιο και τα κάθετα
Έτοιμος όλος ο σκελετός με τις βάσεις που πιάσουν στις εμπρός βίδες για το καθισμα και στον καθρέπτη
Βάλαμε το χαρτόνι πάνω και δοκιμάσαμε πως θα μπουν οι εγγεφάλοι
Και αύριο το δίνω σε ένα φίλο για να γίνει η όλη κατασκευή από αλουμίνιο με όσο το δυνατόν λιγότερα υλικά.
docmar
- Δημοσίευση Ν°74
Πολυ ωραια πραγματα....
GTi
Rotary : RX-8 cosmo Latest Horsepower : 231
Αριθμός μηνυμάτων : 220
Ημ/νία εγγραφής : 13/04/2011
Τόπος : L.A.
- Δημοσίευση Ν°75
Mπράβο Σταύρο!!! Ομολογώ ότι όσο εντυπωσιακό είναι, άλλο τόσο αγχωτικό πρέπει να είναι στην πραγματικότητα.