Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

+15
blueshark
iaponas
ΗΛΙΑΣRX8
basilis
alex-rx8
billrx8
ghatzip
Young Schumacher
manolis
vasiliss23
urbanslider
Mike 192T
dinoskid
xristinarx8
dkrx8
19 απαντήσεις

Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες

sakiskaras
    sakiskaras

Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες - Σελίδα 4 Verifiedno
    Αριθμός μηνυμάτων : 29
    Ημ/νία εγγραφής : 13/06/2011

Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες - Σελίδα 4 Empty Απ: Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες

Δημοσίευση  sakiskaras Κυρ 28 Οκτ 2012, 11:52 am

την d2 την φοράω εγώ μεταχειρισμένη εδώ και 1 μήνα, την έβαλα με τις ρυθμίσεις ύψους και σκληρότητας που την είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και την είχε μάλλον για πίστα ρυθμισμένη. Απλά καμία σχέση, μετά την ευθυγράμμιση με τις μαμά αναρτήσεις σε κρατήματα, απλά θέλει αρκετό ψάξιμο στη ρύθμισή της, γιατί είμαι και αρκετά χαμηλωμένος. Αυτές τις μέρες που έκανα επαρχιακούς δρόμους με στροφές είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έχω κάνει μέχρι τώρα για το αυτοκίνητό μου, μόνο που σε βρεγμένο οδόστρωμα θέλει πολύ προσοχή γιατί κάνεις drift χωρίς καν να το περιμένεις (μάλλον λόγω της σκληρότητας και πίσω). Αν την πάρεις ζήτα σκληρότερα ελατήρια πίσω από την ίδια την εταιρεία, εγώ θα έβαζα 8 kgr.
    Mike 192T
    Mike 192T

Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες - Σελίδα 4 Verified
    Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες - Σελίδα 4 Empty Απ: Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες

Δημοσίευση  Mike 192T Κυρ 28 Οκτ 2012, 10:20 pm

sakiskaras έγραψε:την d2 την φοράω εγώ μεταχειρισμένη εδώ και 1 μήνα, την έβαλα με τις ρυθμίσεις ύψους και σκληρότητας που την είχε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης και την είχε μάλλον για πίστα ρυθμισμένη. Απλά καμία σχέση, μετά την ευθυγράμμιση με τις μαμά αναρτήσεις σε κρατήματα, απλά θέλει αρκετό ψάξιμο στη ρύθμισή της, γιατί είμαι και αρκετά χαμηλωμένος. Αυτές τις μέρες που έκανα επαρχιακούς δρόμους με στροφές είναι η καλύτερη αναβάθμιση που έχω κάνει μέχρι τώρα για το αυτοκίνητό μου, μόνο που σε βρεγμένο οδόστρωμα θέλει πολύ προσοχή γιατί κάνεις drift χωρίς καν να το περιμένεις (μάλλον λόγω της σκληρότητας και πίσω). Αν την πάρεις ζήτα σκληρότερα ελατήρια πίσω από την ίδια την εταιρεία, εγώ θα έβαζα 8 kgr.

D2, ε?

Προσεχε τα πισω ελατηρια.... σοβαρα!
    sakiskaras
    sakiskaras

Δημοσίευση  sakiskaras Δευ 29 Οκτ 2012, 1:25 am

τι εννοείς ακριβώς για ενημέρωσέ με. Όταν έπεσα σε λακούβα με αρκετά χιλιόμετρα άκουσα ένα γκαπ από την πίσω ανάρτηση λες και τερμάτισε. Για πες?
    urbanslider
    urbanslider

Rotary : Ένα μαύρο... Latest Horsepower : Δεν σου λέω !!
    Rebuilds : Σα να κοντοζυγώνει..
    Αριθμός μηνυμάτων : 2164
    Ημ/νία εγγραφής : 12/10/2010
    Τόπος : ebisu θα ήθελα...

Δημοσίευση  urbanslider Δευ 29 Οκτ 2012, 4:02 am

georx8 έγραψε:Αντώνη ειμαι σιγουρος αν κάτσεις μια φορά και ρυθμίσεις μονος σου την αναρτηση ωστε να καταλάβεις το τι αποτέλεσμα εχει καθε πράγμα που αλλάζεις στη συγκεκριμενη ανάρτηση θα εκπλαγείς ευχάριστα.Μπορεις να κανεις τα παντα με την hsd.

Από ρυθμίσεις Γιώργο έχω κάνει μπόλικες κατά καιρούς... δεν ανακαλύπτεις και την Αμερική... Και ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τα πάντα με την HSD rebound δεν ρυθμίζει χεχε !! Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

georx8 έγραψε: αναγκαστική ενασχόλησή μου με τη ρυθμιση της συγκεκριμενης αναρτησης μου έμαθε επίσης και κάτι άλλο.Δεν υπάρχει άνθρωπος στο πλανήτη που να μπορει να σου ρυθμίσει την ρυθμιζόμενη αναρτηση σου καλύτερα απο εσένα τον ίδιο.Ο καλός ο μάστορας θα στην φέρει σε ενα πολύ καλό επίπεδο ίσως αλλα μονο εσυ θα την φτάσεις στο τέλειο για τα δικά σου δεδομένα.

Τώρα αν από αυτό και το παραπάνω εννοείς (γιατί δεν κατάλαβα καλά) να ρυθμίσω μόνος μου camber caster συγκλίσεις κτλ... εντάξει... δεν πρόκειται ποτέ να το κάνω και το θεωρώ και μέγα λάθος να μην γίνεται σε μηχάνημα ή κάποιο άλλο μέσο γι αυτή τη δουλειά... όσο για την ρύθμιση και τα νούμερα, δεν μου βάζει κάποιος τα νούμερα και τέλος αν αυτό εννοείς..

georx8 έγραψε:Επίσης επειδή δεν τα πάω και ιδιαιτερα καλά με το γραπτό λόγο συγγνώμη αν ακούγομαι λίγο ξερόλας,δεν ειναι η πρόθεσή μου αυτή.Απλά ζούσα κι εγώ το συγκεκριμένο πρόβλημα,βρήκα μια λύση και θέλω να το μοιραστώ με άλλους μηπως και τους βοηθήσω.

Τζώρτζ από μεριά μου δεν υπάρχει καμία απολύτως παρεξήγηση το ξέρεις. Άλλωστε το sharing προσωπικά το εκτιμώ απόλυτα απ όπου κι αν έχρεται διότι συμπέρασμα μπορεί εννίοτε να μην βγαίνει αλλά υπάρχει βάση για ψάξιμο απ τον καθένα. Cool
    georx8
    georx8

Rotary : RX-8 challenge Latest Horsepower : 480ps
    Rebuilds : ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΔΕ ΛΕΩ
    Αριθμός μηνυμάτων : 103
    Ημ/νία εγγραφής : 31/08/2010
    Τόπος : ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Δημοσίευση  georx8 Δευ 29 Οκτ 2012, 8:05 am

Οχι δεν εννοώ κάμπερ καστερ κλπ.Εννοώ να παίζεις με το υψος την προφόρτιση και τη σκληροτητα της αναρτησης.Ο συνδυασμός των τριών οταν πλέον έχεις σωστή ανάρτηση όπως η hsd με 9kg ελατηριο πίσω προσφέρει αμέτηρητες ρυθμίσεις.Με το παλιο ελατηριο που είχα μονο η προφόρτιση εκανε λίγο διαφορά.
    dinoskid
    dinoskid

Rotary : Rx8 Cosmo Αριθμός μηνυμάτων : 511
    Ημ/νία εγγραφής : 28/09/2010
    Τόπος : Αθηνα Αγια Παρασκευη

Δημοσίευση  dinoskid Δευ 29 Οκτ 2012, 11:21 am

Για πειτε ρε παιδια καμια γνωμη μην παρω κατι και μετα το μετανιωσω...
    HSD Coilovers
    BC Racing BR type Coilovers
    Meister-R Zeta-S Coilovers

Να αναφερω οτι θελω αναρτηση πιο πολυ για πιστα αφου το αμαξι δεν το πολυκουναω στην πολη.

Θα το καω vote σε λιγo αχαχαχαχαχχα!!!!!!!!!!!!!
    urbanslider
    urbanslider

Δημοσίευση  urbanslider Δευ 29 Οκτ 2012, 10:41 pm

Για την πρώτη υπάρχει σχολιασμός. Οι άλλες δύο δεν γνωρίζω να παίζουν σε κάποιο 8αρι εδώ για να γραφτεί κάτι.. οπότε βάλε τα specs κάτω και όποια σου κάνει καλύτερα.

Πάντως άσχετο αλλά στην BC μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που γράφουν στο site τους... SWIFT springs upgrade available upon request...
    urbanslider
    urbanslider

Δημοσίευση  urbanslider Δευ 29 Οκτ 2012, 11:59 pm

urbanslider έγραψε:Πάντως άσχετο αλλά στην BC μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που γράφουν στο site τους... SWIFT springs upgrade available upon request...

Το οποίο όμως απ ότι είδα το αναφέρει μόνο στο Αμερικάνικο site στο ευρωπαικό δεν λέει κάτι... να μην τα διαθέτουν για την Ευρώπη τα Swift ? who knows... Exclamation
    juha kankoulen
    juha kankoulen

Rotary : FD3S Latest Horsepower : 315
    Rebuilds : ΛΑΖΑΡΟΣ
    Αριθμός μηνυμάτων : 254
    Ημ/νία εγγραφής : 16/09/2010
    Τόπος : ΚΑΛΛΙΘΕΑ

Δημοσίευση  juha kankoulen Τρι 30 Οκτ 2012, 12:11 am

Ρε πόσες φορές θα το γράψω καταντώ γραφικός.....σε 2 τετράγωνα στην Ταϊβάν φτιάχνονται όλες ... D2, KSport, XYZ, Megan, BC, οι Pettit Racing Track Pro, πολλές από τις TEIN, η DG-5! και πάω στοίχημα και η BLITZ,
    Μόνο για τις καλές Apexi, για τις OHLINS και για QUANTUM κλπ. μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι φτιάχνονται Ιαπωνία.
    Οπότε ο καθένας διαλέγει με βάση τα specs και τα λεφτά που μπορεί να δώσει.
    urbanslider
    urbanslider

Δημοσίευση  urbanslider Τρι 30 Οκτ 2012, 12:15 am

juha kankoulen έγραψε: και πάω στοίχημα και η BLITZ,

μην πας για την Blitz στοίχημα.. Wink
    juha kankoulen
    juha kankoulen

Δημοσίευση  juha kankoulen Τρι 30 Οκτ 2012, 12:17 am

urbanslider έγραψε:
    urbanslider έγραψε:Πάντως άσχετο αλλά στην BC μου είχε κάνει εντύπωση κάτι που γράφουν στο site τους... SWIFT springs upgrade available upon request...

Το οποίο όμως απ ότι είδα το αναφέρει μόνο στο Αμερικάνικο site στο ευρωπαικό δεν λέει κάτι... να μην τα διαθέτουν για την Ευρώπη τα Swift ? who knows... Exclamation

Είναι πολυ χώμα η Ευρώπη σ'αυτά τα πράγματα ρε ......Εγώ που ξερογλύφομαι βραδυ-πρωι για τις Ohlins τα αμερικάνια για τα εφτάρια τις παραγγέλνουν με Swift ελατήρια κατευθείαν.
    juha kankoulen
    juha kankoulen

Δημοσίευση  juha kankoulen Τρι 30 Οκτ 2012, 12:21 am

urbanslider έγραψε:

Αμα σου φέρω μια blitz και μια BC και είναι ολόιδιες τι θα πεις μετά??? τις έχω πιάσει στα χέρια μου και τις δυο γιαυτό σου λέω. Μόνο στο θέμα βαλβίδωματος αν υπάρχουν διαφορές. Εδώ σου λέω ότι οι DG-5 που 'εχουν 2500 λιανική Ιαπωνίας φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο.
    Mike 192T
    Mike 192T

Δημοσίευση  Mike 192T Τρι 30 Οκτ 2012, 12:30 am

sakiskaras έγραψε:τι εννοείς ακριβώς για ενημέρωσέ με. Όταν έπεσα σε λακούβα με αρκετά χιλιόμετρα άκουσα ένα γκαπ από την πίσω ανάρτηση λες και τερμάτισε. Για πες?

Λοιποοοοοοον.... η ιστορια εχει ως εξης:

Βρηκα λοιπον που λες κατι D2 καινουργιες τιμη ευκαιριας. Τις βαζω, ρυθμιζω στο δρομο, οντως καμια σχεση το αμαξι και μετα απο καμια βδομαδα trackday πιστα.
    Μετα απο μια εξοδο στην εξοδο της Κ6 -μην τα πολυλογω συμπιεστηκε το ελατηριο, κοινως εσπασε.
    Εγγυηση γαρ, ερχεται 2ο ελατηριο το οποιο μετα απο 2-3 βδομαδες ειχε την ιδια τυχη στο δρομο. Μετα απο συγνωμες της εταιριας και για το 2ο ελατηριο μου στελνει -δωρεαν παντα- ενα σετ πισω ελατηριων το οποιο... τι να πω! το κουτσουρο σου φαινεται μαλακο μπροστα τους. αποσβεση μηδεν χοροπηδαγε σαν κατσικι πισω, το φοβηθηκα μη παθω τελικα καμια ζημια ή φυγω απο το δρομο και δεν ξανασχοληθηκα με αυτες τις αναρτησεις.
    Μετα απο αυτο εβαλα μια σωστη -για τα δικα μου δεδομενα- αναρτηση.
    Εγω στη θεση σου την πεταξα. Αν δε θες να την πεταξεις αγορασε τουλαχιστον άλλα ελατηρια 9kg μπρος και 7kg πισω με λίγες σπειρες.

ΥΓ: Τα σπασμενα ελατηρια δεν τα εχω αφου αντικατασταθηκαν αλλα φωτο κάπου εχω...
    sakiskaras
    sakiskaras

Δημοσίευση  sakiskaras Τρι 30 Οκτ 2012, 2:43 am

Σ΄ευχαριστώ για το feedback mike 192t, μου φαίνεται ότι όπως τα λες είναι και η δική μου (δεν ξέρω μην είναι και αυτή που έβγαλες, από ένα Νίκο τις πήρα). Σίγουρα αργότερα θα κοιτάξω να ψαχτώ για ελατήρια, πάντως ευτυχώς δεν το έχω για καθημερινό αυτοκίνητο, μόνο για καμιά γρήγορη βόλτα-ανάβαση, κάνα ταξίδι και πίστα.
    ειδικά έτσι όπως είναι ρυθμισμένη δεν κάνει για μέσα την πόλη ή νορμάλ οδήγηση,(χοροπηδάει όντως σαν κατσίκι), έξω όμως με ζεστά λάστιχα είναι τρομερή η αίσθηση που σου δίνει. Θα το ψάξω σίγουρα για ελατήρια πίσω και αν βρω καμιά λύση που να ταιριάζει και μπροστά θα τα βάλω να δω. Περιμένω να βρω και τα ρυθμιστικά της απόσβεσης γιατί δεν τα πήρα όταν την αγόρασα από το Νίκο.
    Mike 192T
    Mike 192T

Δημοσίευση  Mike 192T Τρι 30 Οκτ 2012, 5:18 am

sakiskaras έγραψε:Σ΄ευχαριστώ για το feedback mike 192t, μου φαίνεται ότι όπως τα λες είναι και η δική μου (δεν ξέρω μην είναι και αυτή που έβγαλες, από ένα Νίκο τις πήρα). Σίγουρα αργότερα θα κοιτάξω να ψαχτώ για ελατήρια, πάντως ευτυχώς δεν το έχω για καθημερινό αυτοκίνητο, μόνο για καμιά γρήγορη βόλτα-ανάβαση, κάνα ταξίδι και πίστα.
    ειδικά έτσι όπως είναι ρυθμισμένη δεν κάνει για μέσα την πόλη ή νορμάλ οδήγηση,(χοροπηδάει όντως σαν κατσίκι), έξω όμως με ζεστά λάστιχα είναι τρομερή η αίσθηση που σου δίνει. Θα το ψάξω σίγουρα για ελατήρια πίσω και αν βρω καμιά λύση που να ταιριάζει και μπροστά θα τα βάλω να δω. Περιμένω να βρω και τα ρυθμιστικά της απόσβεσης γιατί δεν τα πήρα όταν την αγόρασα από το Νίκο.

Δεν την πουλησα... την εχω στο γκαραζ καπου πεταμενη.
    urbanslider
    urbanslider

Δημοσίευση  urbanslider Τρι 30 Οκτ 2012, 6:44 am

juha kankoulen έγραψε:
    urbanslider έγραψε:

Αμα σου φέρω μια blitz και μια BC και είναι ολόιδιες τι θα πεις μετά??? τις έχω πιάσει στα χέρια μου και τις δυο γιαυτό σου λέω. Μόνο στο θέμα βαλβίδωματος αν υπάρχουν διαφορές. Εδώ σου λέω ότι οι DG-5 που 'εχουν 2500 λιανική Ιαπωνίας φτιάχνονται στο ίδιο εργοστάσιο.

Πολλά μπορεί να αλλάζουν εκτός του valving.

Το οτι θα είναι ίδιες μπορεί να μην λέει και πολλά.. πχ. να σου δείξω ένα πουκάμισο Armani απ την Ιταλία και ένα Χαρμάνη απ το Περιστέρι και αν καταλάβεις διαφορά στο σχέδιο... και χώρια που πλέον και τα δύο "συναρμολογούνται" στην ίδια χώρα και αυτή δεν είναι άλλη απ την Κίνα, τα υλικά όμως η μέρα με τη νύχτα... Laughing Laughing η κόπια πλέον είναι εύκολη το αν πιάνει η συνταγή είναι άλλο...

Οι Blitz έχω ακούσει ότι είναι sachs, για παλιότερες το διάβασα κιόλας πρόσφατα, για τις καινούριες δεν το ξέρω με σιγουριά.
    juha kankoulen
    juha kankoulen

Δημοσίευση  juha kankoulen Τρι 30 Οκτ 2012, 9:20 pm

Σωστό αυτό που λες απλά στην περίπτωση της BC δε μιλάμε για ένα εργοστάσιο που φτιάχνει κόπιες αλλά για ένα εργοστάσιο που φτιάχνει πολλά brand names και φτιάχνει και ένα no name σε φθηνότερη τιμή (και προφανώς σε κάποιο βαθμό υστέρηση σε χαρακτηριστικά) χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει από τις υπόλοιπες και μη ξεχνάς πάντα ότι σε όλα τα προϊόντα το ταμπελάκι κοστίζει παραπάνω ακόμα κι αν μιλάμε για δυο προϊόντα με ακριβώς τα ίδια υλικά. Και προφανώς μιλώ για τις καινούριες Blitz. Μπορεί και να χάσω το στοίχημα βέβαια Very Happy

http://www.bcec.com.tw/function/function.html

http://www.bcec.com.tw/products/productsER.html

http://www.blitz.co.jp/products/suspension/damper_spec-c.html

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ 24 Νοε 2024, 4:51 pm