+15
blueshark
iaponas
ΗΛΙΑΣRX8
basilis
alex-rx8
billrx8
ghatzip
Young Schumacher
manolis
vasiliss23
urbanslider
Mike 192T
dinoskid
xristinarx8
dkrx8
19 απαντήσεις
Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες
dkrx8
Rebuilds : 0
Αριθμός μηνυμάτων : 307
Ημ/νία εγγραφής : 07/02/2011
Τόπος : RIo de Janeiro
- Δημοσίευση Ν°1
Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες
Καμιά πρόταση για αναρτήσεις έχετε? Και για μεταχειρισμένες ενδιαφέρομαι...
xristinarx8
Rotary : rx-8 Latest Horsepower : 192moularia
Rebuilds : makria apo mas
Αριθμός μηνυμάτων : 392
Ημ/νία εγγραφής : 29/08/2010
Τόπος : tokyo
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Πρόταση για αναρτήσεις πλήρως ρυθμιζόμενες
BLITZ τις φοραω εγω κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενη...πολυ σταθερη κ το βασικο δεν κοπαναει στο δρομο..Ειναι ρυθμιζομενη σε υψος κ σκληροτητα εμπρος και πισω με μεγαλη ευκολια στην ρυθμιση κ 32 βαθμιδες σκληροτητας καθως επισης ειναι κ επισκευασιμες..
dinoskid
Rotary : Rx8 Cosmo Αριθμός μηνυμάτων : 511
Ημ/νία εγγραφής : 28/09/2010
Τόπος : Αθηνα Αγια Παρασκευη
- Δημοσίευση Ν°3
Ναι αλλα απο τιμη οπως επισης και οι teinxristinarx8 έγραψε:BLITZ τις φοραω εγω κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενη...πολυ σταθερη κ το βασικο δεν κοπαναει στο δρομο..Ειναι ρυθμιζομενη σε υψος κ σκληροτητα εμπρος και πισω με μεγαλη ευκολια στην ρυθμιση κ 32 βαθμιδες σκληροτητας καθως επισης ειναι κ επισκευασιμες..
Η πιο καλη και οικονομικη λυση πιστευω ειναι η HSD coilovers που πεζουν στα 900€ και εισαι κομπλε για καθημερινο αμαξι που μπαινει και πιστα ανετα!!!
xristinarx8
- Δημοσίευση Ν°4
για τα λεφτα της οι hsd θεωρω πως ειναι αρκετα καλες αλλα οπως λεει κ το ρητο οτι πληρωνεις περνεις...αλλωστε οι αναρτησεις σ'ενα αμαξι θεωρω πως παιζουν πολυ σημαντικο ρολο..
dkrx8
- Δημοσίευση Ν°5
xristinarx8 έγραψε:BLITZ τις φοραω εγω κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενη...πολυ σταθερη κ το βασικο δεν κοπαναει στο δρομο..Ειναι ρυθμιζομενη σε υψος κ σκληροτητα εμπρος και πισω με μεγαλη ευκολια στην ρυθμιση κ 32 βαθμιδες σκληροτητας καθως επισης ειναι κ επισκευασιμες..
και ποσο πάνε Χριστινα αυτές οι αναρτήσεις?? Έχω βρει και κατι Ιαπωνέζικες Tanabe αν τις γνωρίζεις.
Ψάχνω να βρω τι να βάλω.
xristinarx8
- Δημοσίευση Ν°6
dkrx8 έγραψε:xristinarx8 έγραψε:BLITZ τις φοραω εγω κ ειμαι απολυτα ικανοποιημενη...πολυ σταθερη κ το βασικο δεν κοπαναει στο δρομο..Ειναι ρυθμιζομενη σε υψος κ σκληροτητα εμπρος και πισω με μεγαλη ευκολια στην ρυθμιση κ 32 βαθμιδες σκληροτητας καθως επισης ειναι κ επισκευασιμες..
και ποσο πάνε Χριστινα αυτές οι αναρτήσεις?? Έχω βρει και κατι Ιαπωνέζικες Tanabe αν τις γνωρίζεις.
Ψάχνω να βρω τι να βάλω.
γισ λεπτομερειες θα ρωτησεις τον χρηστο..δεν τις εχω ακουσει τις tanabe..
dinoskid
Rotary : Rx8 Cosmo Αριθμός μηνυμάτων : 511
Ημ/νία εγγραφής : 28/09/2010
Τόπος : Αθηνα Αγια Παρασκευη
- Δημοσίευση Ν°7
αυτο ξανασπεστοxristinarx8 έγραψε:οπως λεει κ το ρητο οτι πληρωνεις περνεις...
Mike 192T
Αριθμός μηνυμάτων : 666
Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010
- Δημοσίευση Ν°8
dkrx8 έγραψε:Καμιά πρόταση για αναρτήσεις έχετε? Και για μεταχειρισμένες ενδιαφέρομαι...
Ξεκινάμε από το πόσα θες να δώσεις για αρχή.....
urbanslider
Rotary : Ένα μαύρο... Latest Horsepower : Δεν σου λέω !!
Rebuilds : Σα να κοντοζυγώνει..
Αριθμός μηνυμάτων : 2164
Ημ/νία εγγραφής : 12/10/2010
Τόπος : ebisu θα ήθελα...
- Δημοσίευση Ν°9
Mike 192 έγραψε:dkrx8 έγραψε:Καμιά πρόταση για αναρτήσεις έχετε? Και για μεταχειρισμένες ενδιαφέρομαι...
Και γιατί την θέλεις.. time attack, drag, drift, χαμήλωμα μούρη και δρόμο μόνο... αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσεις, γιατί κάθε μια ανάρτηση λειτουργεί διαφορετικά και έχει και διαφορετικό sring rate (σκληρότητα) το οποίο επίσης σε κάθε ανάρτηση λειτουργεί διαφορετικά.. Αναρτήσεις υπάρχουν ένα σωρό, σκοπός είναι να μην πάρεις μια coilover και μη γνωρίζοντας, να μην μπορείς να εκμεταλευτείς την ρυθμισημότητά της ή τα specs της, τσάμπα θα την έχεις όσο καλή και να είναι...
????????- Επισκέπτης
- Δημοσίευση Ν°10
ΚΑι τι ενοείς πλήρως θέλεις ύψος αργή-γρήγωρη συμπίσεση, αργή-γρήγορη επαναφορά δηλ. 4-way, με διαφορετικό δακτύλιο για το ύψος από ότι για την προφώρτηση ελατηρίου, θες 1-way μόνο συμπίσεση. Όπως είπε και ο Urban εάν τη θέλεις μόνο για χαμήλωμα και μούρη για το δρόμο δεν χρειάζεται να πας σε πολύ ακριβή λύση για θα πετάξεις τα χρήματά σου, μόνο στην πίστα θα καταλάβεις τη διαφορά από το καλό στο καλύτερο
dkrx8
- Δημοσίευση Ν°11
Mike 192 έγραψε:dkrx8 έγραψε:Καμιά πρόταση για αναρτήσεις έχετε? Και για μεταχειρισμένες ενδιαφέρομαι...
Το πολύ 1000. Στο προηγούμενο αυτ/νητο φόραγα billstein, πολυ καλές, αλλα ρώτησα και μου είπαν 1900. Όποτε δεν....
dkrx8
- Δημοσίευση Ν°12
urbanslider έγραψε:Mike 192 έγραψε:dkrx8 έγραψε:Καμιά πρόταση για αναρτήσεις έχετε? Και για μεταχειρισμένες ενδιαφέρομαι...
Και γιατί την θέλεις.. time attack, drag, drift, χαμήλωμα μούρη και δρόμο μόνο... αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσεις, γιατί κάθε μια ανάρτηση λειτουργεί διαφορετικά και έχει και διαφορετικό sring rate (σκληρότητα) το οποίο επίσης σε κάθε ανάρτηση λειτουργεί διαφορετικά.. Αναρτήσεις υπάρχουν ένα σωρό, σκοπός είναι να μην πάρεις μια coilover και μη γνωρίζοντας, να μην μπορείς να εκμεταλευτείς την ρυθμισημότητά της ή τα specs της, τσάμπα θα την έχεις όσο καλή και να είναι...
Urban το drift ειναι αναπόφευκτο και στο περίπτερο να παω, με τις παντες
για drag δε με κόβω, time attack μέσα είσαι
urbanslider
- Δημοσίευση Ν°13
spiffm έγραψε:μόνο στην πίστα θα καταλάβεις τη διαφορά από το καλό στο καλύτερο
Εαν θα την χρησιμοποιείς μόνο στο δρόμο θα σου πρότεινα να μην μπλεχτείς με ρυθμιζόμενες, είναι άσκοπο ακόμα και αν πας μια στο τόσο πίστα αλλά δεν κυνηγάς το απόλυτο πάλι οι ρυθμίζόμενες μόνο θα σε μπερδέψουν... εκτός πια και αν νομίζεις ότι οι μη ρυθμιζόμενες δεν σε καλύπτουν σε σκληρότητα (την θέλεις δηλαδή κούτσουρο) οπότε εκεί πάω πάσο...
Να σου δώσω ένα παράδειγμα... εγώ επισκέπτομαι αρκετά συχνά πίστα για drift (τώρα τελευταία βέβαια το παίρνει και το τσογλάνι ο liner για time attack...) Ανάλογα λοιπόν την πίστα χρησιμοποιώ άλλο setup για να αποδώσει τα πρέποντα η ανάρτηση πχ. σε μια κλειστή πίστα χρησιμοποιώ διαφορετική σκληρότητα και ευθυγράμμιση από μια πιο μεγάλη-ανοιχτή.. στο δρόμο χρησιμοποιώ μια πιο ουδέτερη (εκτός αν βαριέμαι να πάω στον ευθυγραμμισά μετά από πίστα) και επίσης χρησιμοποιώ άλλη σκληρότητα.. για τον liner που κάνει time attack πάλι αλλάζει το setup και πάει λέγοντας.. αυτό το ρόλο παίζει η ρυθμιζόμενη και έτσι πρέπει κατά την άποψή μου να σκέφτεται όποιος την αγοράζει... όχι ότι είναι απαραίτητο αλλά σε διαφορετική περίπτωση είναι τσάμπα λεφτά..
Η τιμή που έγραψες για την bilstein λογικά θα είναι για την PSS9 η οποία είναι coilover ρυθμιζόμενη.. υπάρχουν και οι μη ρυθμιζόμενες που είναι αρκετά πιο προσιτές και κάνουν μια χαρά την δουλειά τους ειδικά αν συνδυαστούν με τα κατάλληλα ελατήρια.
Τώρα πάλι αν επιμένεις για coilover το πιο σημαντικό είναι σκληρότητα (spring rate) καθώς και όπως λέει ο spiffm, αν έχει χωριστό δακτύλιο για την ρύθμιση του ύψους για να μην επηρεάζεται η προφόρτιση του ελατηρίου...
Σε ζάλισα ε ? ....
vasiliss23
Rotary : 13B-MSP GT3071R stre Latest Horsepower : πλεον υπεραρκετα χαχ
Rebuilds : Χιλιαδες!!!!!
Αριθμός μηνυμάτων : 288
Ημ/νία εγγραφής : 15/10/2010
Τόπος : Πατρα
- Δημοσίευση Ν°14
παρε μια HSD ειναι αρκετα τιμια για τα λεφτα της!!!!!!
dkrx8
- Δημοσίευση Ν°15
Πλάκα κάνω!!!
Δε μου είπαν ποια ήταν η billstein μόνο τιμή.
Όλα αυτα που γράφεις πιο πάνω σκέφτομαι γι' αυτο θέλω να ρύθμιζω και ύψος και σκληρότητα.
Εγώ 1 αυτοκίνητο έχω, οπότε και στη πόλη να μην είναι κούτσουρο και σε ταξιδάκι να μην είναι κουραστικό. Όλα μεσα ειναι
manolis
Rotary : mazda rx8 cosmo spes Latest Horsepower : 231
Rebuilds : no
Αριθμός μηνυμάτων : 89
Ημ/νία εγγραφής : 17/01/2011
Τόπος : ΧΑΝΙΑ
- Δημοσίευση Ν°16
έχω ακούσει καλά λόγια για την hks hypermax.
Mike 192T
- Δημοσίευση Ν°17
dkrx8 έγραψε:
Πλάκα κάνω!!!
Όλα αυτα που γράφεις πιο πάνω σκέφτομαι γι' αυτο θέλω να ρύθμιζω και ύψος και σκληρότητα.
Εγώ 1 αυτοκίνητο έχω, οπότε και στη πόλη να μην είναι κούτσουρο και σε ταξιδάκι να μην είναι κουραστικό. Όλα μεσα ειναι
Πιθανότατα PSS9. Και πάλι ακριβή Γυρω στα 1700 κάνει.
Για KW αστο. Ρωτα το DIM για παραπέρα.
Οπότε οπως το κόβω είσαι μεταξύ HSD kai Blitz....
Πες στη Χριστίνα και στον Urban να σε πάνε βόλτα και αποφασίζεις.
Young Schumacher
Rotary : RX8 Challenge Latest Horsepower : 192
Αριθμός μηνυμάτων : 492
Ημ/νία εγγραφής : 05/01/2011
Τόπος : Athens
- Δημοσίευση Ν°18
Εγω θελω να βαλω hsd coilovers αλλα αν χρειαστει επισκευη μετα απο πολλα χιολομετρα θα πρεπει να την στειλεις εξω.Γιατι στην ελλαδα δεν υπαρχει καποιος να τις επισκευαζει.Ετσι εχω ακουσει.Αλλα απο τιμη αν ειναι 900€ ειναι πολυ καλα.
urbanslider
- Δημοσίευση Ν°19
Young Schumacher έγραψε:Εγω θελω να βαλω hsd coilovers αλλα αν χρειαστει επισκευη μετα απο πολλα χιολομετρα θα πρεπει να την στειλεις εξω.Γιατι στην ελλαδα δεν υπαρχει καποιος να τις επισκευαζει.Ετσι εχω ακουσει.Αλλα απο τιμη αν ειναι 900€ ειναι πολυ καλα.
Την στέλνεις Αγγλία (driftworks).
Mike 192T
- Δημοσίευση Ν°20
Εκτός απο KW, αν έχεις το κιτάκι επισκευής, την επισκευάζει αυτός που πήρα εγω τη δικιά μου.
dkrx8
- Δημοσίευση Ν°21
Mike 192 έγραψε:dkrx8 έγραψε:
Πλάκα κάνω!!!
Πιθανότατα PSS9. Και πάλι ακριβή Γυρω στα 1700 κάνει.
Για KW αστο. Ρωτα το DIM για παραπέρα.
Οπότε οπως το κόβω είσαι μεταξύ HSD kai Blitz....
Πες στη Χριστίνα και στον Urban να σε πάνε βόλτα και αποφασίζεις.
Μάλλον για μια απο τις δυο αλλά για ρίξε μια ματιά εδώ, ιαπωνικές ειναι με διπλά ελατήρια και άλλα πολλά
http://www.tanabe-usa.com/,s0c.asp?id=6
urbanslider
- Δημοσίευση Ν°22
8kg front 8kg rear !! περίεργο spring rate.... και φοβάμαι κομματάκι σκληρό με 8 κιλά πίσω για δρομίσια.. (μπορεί λόγω του valving να λειτουργεί όμως καλά, και να κάνω λάθος)...
Θέλεις και το TEAS για να τις ρυθμίζεις ?
Γιατί δεν παίρνεις κάτι δοκιμασμένο μιας και επιμένεις σε coilovers ? Γιατί αναρτήσεις μπορείς να βρεις ένα σωρό το θέμα είναι όμως τι λένε...
μερικά πρόχειρα παραδείγματα..
HKS hipermax (εκπληκτική) 8kg front 6kg rear
BLITZ (δεν ξέρω ρώτα Χριστίνα αλλά φαίνεται φοβερή) 8kg front 6kg rear
HSD (τιμιότατη-φοβερή στην πίστα) 9kg front 7kg rear (αλλά μπορείς να παραγγείλεις custom ελατήρια)
Θέλεις και το TEAS για να τις ρυθμίζεις ?
Γιατί δεν παίρνεις κάτι δοκιμασμένο μιας και επιμένεις σε coilovers ? Γιατί αναρτήσεις μπορείς να βρεις ένα σωρό το θέμα είναι όμως τι λένε...
μερικά πρόχειρα παραδείγματα..
HKS hipermax (εκπληκτική) 8kg front 6kg rear
BLITZ (δεν ξέρω ρώτα Χριστίνα αλλά φαίνεται φοβερή) 8kg front 6kg rear
HSD (τιμιότατη-φοβερή στην πίστα) 9kg front 7kg rear (αλλά μπορείς να παραγγείλεις custom ελατήρια)
Έχει επεξεργασθεί από τον/την urbanslider στις Κυρ 27 Φεβ 2011, 1:33 am, 1 φορά
urbanslider
- Δημοσίευση Ν°23
dkrx8 έγραψε: με διπλά ελατήρια
Το helper σαφώς και είναι καλό αλλά μη νομίζεις ότι όσες δεν το έχουν είναι και υποδεέστερες.
Να κοιτάξεις πάντως η ανάρτηση που θα πάρεις να έχει δαχτυλίδι για την ρύθμιση του ύψους χωριστό από αυτό της προφόρτισης του ελατηρίου...
ghatzip
Αριθμός μηνυμάτων : 291
Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
- Δημοσίευση Ν°25
Coilover για χρηση δρομου=πεταμενα λεφτα