Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

3 απαντήσεις

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις....

george123

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Verifiedno
    Αριθμός μηνυμάτων : 42
    Ημ/νία εγγραφής : 13/10/2010

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Empty Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις....

Δημοσίευση  george123 Παρ 15 Οκτ 2010, 11:08 pm

Ακούω όλο και περισσότερο ότι δεν μπορείς να τουρμήσεις με ελαφρωμένο βολάν.....ισχύει Question Question Question
    ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα sunny
    ????????
    Επισκέπτης

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Empty Απ: Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις....

Δημοσίευση  ???????? Παρ 15 Οκτ 2010, 11:33 pm

george123 έγραψε:Ακούω όλο και περισσότερο ότι δεν μπορείς να τουρμήσεις με ελαφρωμένο βολάν.....ισχύει Question Question Question
    ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο θέμα sunny

George αντε και το ακουσες.
    Mηπως ακουσες και το λογο γιατι με ενδιαφερει.
    Εγω εχω βαλει σε πολλα τουρμπατα ελαφρομενα βολαν και fd και rx-8,
    δεν αντιμετωπισα προβλημα.
    george123

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Verifiedno
    Αριθμός μηνυμάτων : 42
    Ημ/νία εγγραφής : 13/10/2010

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Empty Απ: Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις....

Δημοσίευση  george123 Σαβ 16 Οκτ 2010, 3:29 am

τον λόγο δεν τον ξέρω αλλά εδώ στην σπάρτη έτσι μου έχουν πει δύο μηχανικοί....μην φανταστείς τίποτα διάνοιες....και έτσι ρώτησα....ευχαριστώ για την απάντηση.....
    dim2max
    dim2max

Ελαφρομένο βολάν σε τούρμπο καταστάσεις.... Verified
    Αριθμός μηνυμάτων : 381
    Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010
    Τόπος : Αντίπερα όχθη

Δημοσίευση  dim2max Κυρ 17 Οκτ 2010, 12:13 am

Βασικά το ελαφρωμένο βολάν βοηθά περισσότερο τα ατμοσφαιρικά που δεν έχουν αρκετή ροπή, στα τούρμπο δεν είναι τόσο απαραίτητο κακό όμως δεν κάνει!!!

Εγώ έχω ελαφρωμένο βολάν χωρίς κανένα πρόβλημα!!!!!
    greddyrx7
    greddyrx7

Αριθμός μηνυμάτων : 75
    Ημ/νία εγγραφής : 28/08/2010
    Τόπος : Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση  greddyrx7 Κυρ 17 Οκτ 2010, 9:29 am

Για ποιο λόγο να ελαφρώσεις το βολάν? Δυστυχώς δεν κάνει πουθενά κάποιο καλό...Και το μικρός κέρδος που έχεις στο στροφάρισμα το χάνεις στις αλλαγές οπότε..
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Κυρ 17 Οκτ 2010, 10:01 am

Αναλόγος γιατί το θέλεις αυτό που λες είναι πολύ σχετικό είτε τούρμπο είτε ατμόσφαιρα. Εγώ που το θέλω για πίστα ή ανάβαση και θέλω να κρατάω τις ταχύτητες και γρήγωρο στροφάρισμα μου κάνει καλό.
    greddyrx7
    greddyrx7

Αριθμός μηνυμάτων : 75
    Ημ/νία εγγραφής : 28/08/2010
    Τόπος : Θεσσαλονίκη

Δημοσίευση  greddyrx7 Κυρ 17 Οκτ 2010, 11:07 am

spiffm έγραψε:Αναλόγος γιατί το θέλεις αυτό που λες είναι πολύ σχετικό είτε τούρμπο είτε ατμόσφαιρα. Εγώ που το θέλω για πίστα ή ανάβαση και θέλω να κρατάω τις ταχύτητες και γρήγωρο στροφάρισμα μου κάνει καλό.

Πιστεύω πώς χάνεις ακόμα περισσότερο στην ανηφόρα με ένα ελαφρύ βολάν επειδή πέφτουν πιο εύκολα οι στροφές. Τουλάχιστον σε δοκιμές που έχουμε κάνει αυτό έχουμε δει στην πράξη. Πιστεύω πώς όταν έχεις ένα τούρμπο αυτοκίνητο το οποίο έχει πολύ ροπή και στροφάρει γρήγορα έτσι και αλλιώς είναι τελείως λάθος το ελαφρύ βολάν.
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Κυρ 17 Οκτ 2010, 11:23 am

Σε μια ανάβαση θέλεις γρήγωρο στροφάρισμα.
    Το βολάν άλλωστε είναι μόνο μια παράμετρος στη μετάδωση. Ίσως σε κόντρα μπορεί να θέλεις να κρατάς στροφές αλλά σε πίστα και ανάβαση που φρενάρεις και επιταχύνεις είναι πολύ προτυμότερο το εύκολο στροφάρισμα
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Κυρ 17 Οκτ 2010, 11:38 am

Και πολλοί το πιστεύουν αυτό λόγο παραπάνω φορτίου του βαρύτερου βολάν σε τούρμπο.
    Εγώ εάν μπορούσα θα ελάφρωνα και θα ζυγοστάθμιζα από το αντίβαρο εώς το βολάν με όλο το engine aseemply ώστε στροφάρει όσο πιο ψηλά γίνεται με τις λιγότερες απώλιες

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Νοε 2024, 11:10 pm