Αγόρασα ένα RX8 και μίλησα με κάποιον που έχει ένα cosmos και μου είπε ότι βαζει λίγο λάδι στην βενζίνη(3 κουταλιές περίπου).Να το κάνω κι εγώ ή θα έχω προβλημα με τα μπουζί ή κάτι αλλο;
+5
dkrx8
GTi
manolis
basilis
pbanias
9 απαντήσεις
Λάδι στην βενζίνη ή οχι και γιατι;
pbanias
Αριθμός μηνυμάτων : 2
Ημ/νία εγγραφής : 01/07/2012
Τόπος : Patra
- Δημοσίευση Ν°1
Λάδι στην βενζίνη ή οχι και γιατι;
basilis
Rotary : rx8 challenge Latest Horsepower : 192 ...last year
Rebuilds : 1
Αριθμός μηνυμάτων : 821
Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Λάδι στην βενζίνη ή οχι και γιατι;
Αν ειναι κουταλιες της σουπας δεν υπαρχει προβλημα,αν ειναι του γλυκου ειναι λιγο και αν ειναι χλιαρες καρδιτσας τα λαδωσες ολα...
Ελπιζω να βοηθησα...
Ελπιζω να βοηθησα...
manolis
Rotary : mazda rx8 cosmo spes Latest Horsepower : 231
Rebuilds : no
Αριθμός μηνυμάτων : 89
Ημ/νία εγγραφής : 17/01/2011
Τόπος : ΧΑΝΙΑ
- Δημοσίευση Ν°3
μαλών μπερδέψατε το ρχ8 με χωριάτικη σαλάτα χαχαχαχχαχα
GTi
Rotary : RX-8 cosmo Latest Horsepower : 231
Αριθμός μηνυμάτων : 220
Ημ/νία εγγραφής : 13/04/2011
Τόπος : L.A.
- Δημοσίευση Ν°4
Xωρίς πλάκα, καλύτερα να βάζεις ένα ποτηράκι του κρασιού ανά ντεπόζιτο από λάδι μίξης. Καλό του κάνεις, κακό δεν του κάνεις.
dkrx8
Rebuilds : 0
Αριθμός μηνυμάτων : 307
Ημ/νία εγγραφής : 07/02/2011
Τόπος : RIo de Janeiro
- Δημοσίευση Ν°5
basilis έγραψε:Αν ειναι κουταλιες της σουπας δεν υπαρχει προβλημα,αν ειναι του γλυκου ειναι λιγο και αν ειναι χλιαρες καρδιτσας τα λαδωσες ολα...
Ελπιζω να βοηθησα...
Mavros Piravlos
Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
Αριθμός μηνυμάτων : 1944
Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010
Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο
- Δημοσίευση Ν°6
Φίλε pbania ελπίζω μετά απο όλες αυτές τις κατατοπιστικότατες απαντήσεις που πήρες να κατάλαβες που μπήκες...
Εγω πάντως χρησημοποιώ φλυτζανάκι espresso...
Εγω πάντως χρησημοποιώ φλυτζανάκι espresso...
endless
Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
Rebuilds : Απο το στομα σου. .
Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010
- Δημοσίευση Ν°7
Tι να σου πω καποιοι θεωρουν οτι δεν ψεκαζει αρκετο λαδι μεσα στο μοτερ γι αυτο κ του βαζουν προσθετο στο ντεποζιτο για περισσοτερη ασφαλεια.
Αλλοι παλι θεωρουν οτι το extra λαδι στο ντεποζιτο δημιουργει επιπροσθετη μακα μεσα στον κινητηρα, με αποτελεσμα να κολλανε πιο ευκολα τα ελατηρια( το οποιο ισχυει κ το εχω δει απ τους ροτορες που εχω καθαρησει).Βεβαια πιστευω θα εξαρτατε απο την ποιοτητα, την ποσοτητα κ.α. του premix.
Αλλοι παλι οπως ο Πυραυλος θεωρει οτι κ χωρις λαδι παει . . .
Εγω προσωπικα εαν βαλω premix θα ειναι μονο για να μπω σε πιστα ή για πολυ λιωσημο, που κ παλι δεν βαζω γιατι εχω προσεξει οτι πεφτει η αποδοση!!!
Αλλοι παλι θεωρουν οτι το extra λαδι στο ντεποζιτο δημιουργει επιπροσθετη μακα μεσα στον κινητηρα, με αποτελεσμα να κολλανε πιο ευκολα τα ελατηρια( το οποιο ισχυει κ το εχω δει απ τους ροτορες που εχω καθαρησει).Βεβαια πιστευω θα εξαρτατε απο την ποιοτητα, την ποσοτητα κ.α. του premix.
Εγω προσωπικα εαν βαλω premix θα ειναι μονο για να μπω σε πιστα ή για πολυ λιωσημο, που κ παλι δεν βαζω γιατι εχω προσεξει οτι πεφτει η αποδοση!!!
virusakos
Rotary : RX-8 Challenge Latest Horsepower : 192
Rebuilds : 0
Αριθμός μηνυμάτων : 421
Ημ/νία εγγραφής : 04/09/2010
Τόπος : Αθήνα
- Δημοσίευση Ν°8
Εγώ πάλι βάζω και εντός και εκτός πίστας, και σε κίνηση που έχει δουλευτεί το αμάξι, μέχρι στιγμής δεν έχει πάθει τίποτα.
Αλλά εγώ δεν βάζω λάδι, βάζω 'βιταμίνη' όπως λένε στο βενζινάδικο που πάω
Αλλά εγώ δεν βάζω λάδι, βάζω 'βιταμίνη' όπως λένε στο βενζινάδικο που πάω
juha kankoulen
Rotary : FD3S Latest Horsepower : 315
Rebuilds : ΛΑΖΑΡΟΣ
Αριθμός μηνυμάτων : 254
Ημ/νία εγγραφής : 16/09/2010
Τόπος : ΚΑΛΛΙΘΕΑ
- Δημοσίευση Ν°9
endless έγραψε:Tι να σου πω καποιοι θεωρουν οτι δεν ψεκαζει αρκετο λαδι μεσα στο μοτερ γι αυτο κ του βαζουν προσθετο στο ντεποζιτο για περισσοτερη ασφαλεια.
Κάπως 'ετσι το βλέπω κι εγώ
Λαιπόν για να τα πάρουμε από την αρχή..........το εφταράκι μου έχει 1 μπεκ ψεκασμού λαδιού ανά θάλαμο καύσης ο Ρενεσις Ι έχει 2 και ο Ρένεσις ΙΙ έχει 3..........αν λοιπόν έχεις facelift δεν το σκέφτεσαι καν .......αν έχεις το προηγούμενο και πάλι ψιλοπεριττό το βλέπω ...τι να πούμε κι εμείς με τα εφτάρια. Σκέψου ότι μιλάμε αν δεν κάνω λάθος για συνιστώμενες ποσότητες κοντά στα 7ml/λιτρο βενζίνης ΧΩΡΙΣ την OMP......άρα ΜΕ την OMP? 2-3ml/λιτρο??
Και σίγουρα η συνεχής χρήση θα αυξήσει λίγο τις επικαθίσεις και θα σου υποβαθμίσει πιο γρήγορα τα μπουζί - αυτό όπως σωστά έγραψε η Μαριάννα εξαρτάται πολύ από την ποσότητα και από την ποιότητα (είναι π.χ. ένα καλό δίχρονο για μηχανάκια ή μιλάμε για εφαρμογή δοκιμασμένη για ρόταρυ?)
¨Οσο για την πτώση της απόδοσης με την προσθήκη λαδιού σε βενζίνη πάντα πέφτουν τα οκτάνια κι αυτό φυσικά εξαρτάται από το πόσο θα βάλεις.
Άρα γενικά μπορείς να το κάνεις μια στα τόσα για να λαδώνεις λίγο το μοτεράκι σου, κάνοντας μια χαλαρή βόλτα για να κάψεις αυτή τη λαδωμένη βενζίνη και μετά συνεχίζεις το λιώσιμο