dimos47ki7 Κυρ 20 Μάης 2012, 9:17 am
ειχα κρανος dainese airstream. δεν με ξετρελανε, ειδικα απο θεμα εξαερισμου το καλοκαιρι. απο ασφαλεια παντως ηταν πολυ καλο (το απεδειξε οταν μπηκα με το κεφαλι κατω απο ενα honda HRV!!!
θα σου προτεινα ανεπιφυλακτα το Shoei XR1100. το ειχα για μικρο διαστημα, αλλα πραγματικα ηταν μερα με τη νυχτα σε σχεση με το dainese. ζελατινα που δεν θολωνε ΠΟΤΕ, ηχομονωση σε σημειο "εκνευριστικο", και εξαερισμος που τον χειμωνα επρεπε να τα εχω ολα κλειστα για να μην παθω κρυοπαγημα στο κεφαλι...φανταστικη ροη αερα.
επισης πολυ σταθερο στα πολλα χιλιομετρα
εχει και πληρος αφαιρουμενο εσωτερικο για να το πλενεις οποτε θελεις.
ολα αυτα με την προυποθεση φυσικα οτι ταιριαζει στο κεφαλι σου (οπως και για ολα τα κρανη φυσικα), αν και υπαρχουν και εξτρα μαξιλαρακια σε περιπτωση που κατι δεν σου καθεται καλα
πολυ καλα λογια εχω ακουσει και για Suomi και για AGV αλλα δεν τα εχω δοκιμασει. εννοειται μακρια απο ανοιγομενα κρανη. μπορει να ειναι ανετα μεσα στην πολη αλλα εχουν πολυ μικροτερη αντοχη σε σχεση με τα σταθερα (κι ας λενε οι κατασκευαστες οτι θελουν)
το RX7 θα σου προτεινα να το ξεχασεις, και λογω κοστους αλλα και λογω σχεδιασμου. προοριζεται για supersport μηχανες, αρα ειναι προσαρμοσμενο στη σταση σωματος ενος supersport σε θεματα ορατοτητας και εξαερισμου.
οτι κι αν αποφασισεις, πριν αγορασεις, ριξε μια ματια στην αποθηκη στην Ηλιουπολη. πηρα απο εκει το shoei 400 ευρω με γραφικα, ενω ολα τα αλλα μαγαζια το ειχαν 500. εχει ιδιες τιμες με εξωτερικο, οποτε σε συμφερει να κοιταξεις εκει. εχει και arai αλλα και οτι αλλο θες απο ρουχισμο (dainese κλπ)