Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

+5
basilis
dim2max
billrx8
Mavros Piravlos
endless
9 απαντήσεις

Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ!

endless

Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ! Verified
    Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
    Rebuilds : Απο το στομα σου. .
    Αριθμός μηνυμάτων : 1510
    Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010

Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ! Empty Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ!

Δημοσίευση  endless Τρι 31 Αυγ 2010, 11:08 am

Έιμαι ο πιο ακατάλληλος άνθρωπος νομίζω που εχω το θράσος να ανοιξω αυτό το topic, ένα topic πληγή για καποιους.
    Για μενα δεν θα ηθελα να πω οτι μου ειναι αδιάφορο γιατι κι εγω θα ηθελα να σπασω ενα μοτερ κ μαλιστα φαντασμαγορικα, μεχρι σε σημειο που θελω να δω τον ροτορα να βγαινει απο το καπο κ ο στροφαλος φλογισμενος σε δυο κομματια απ την εξατμiση!(μονο μην αρχισω να σπαω κ δεν σταματαω μετα γιατι ειναι πολλα).
    Η εμπειρια μου λοιπον σε αυτο το τοπικ ειναι μονο απο περιγραφες αλλων μιας κ εγω τουλαχιστον μπορω να μιλησω περι αξιοπιστειας.

Ειμαι κατοχος εδω κ 6 χρονια σε ενα rx-7 Fd3s το οποιο με το που το αγορασα,με 50.000χιλ., του εκανα rebuilt μιας κ ειχε σχετικα χαμηλη συμπιεση,
    γυρο στο 6.
    Επειτα απο το στρωσημο το τουρμπισα(ημουν μαλιστα κ το δευτερο πειραματοζωο του Jdm-r, το πρωτο ηταν το ταλαιπωρο το αμαξι του).
    Μετα απο 3 χρονια κ αλλα 50.000χιλ., σαν παιδακι κι εγω ζηλεψα κ αποφασησα να αλλαξω set up κ μοτερ να βαλω δηλαδη RE με μεγαλυτερη τουρμπινα κ porting,αυτο που εχω μεχρι κ σημερα δηλαδη.
    Το περιεργο ομως ειναι πως το προηγουμενο μοτερ μου το κατεβασα με 8.8 συμπιεση, το πουλησα, εκανε καμποσα χιλιομετρα σε ενα SA22 κ μαλιστα στο δευτερο ασσο που αγορασα μετεπειτα, βγηκε απο κει, ξανακαθαριστηκε κ τωρα εδω κ 2χρονια ζει κ βασιλευει φορεμενο πανω σε ενα RX-8 απο την Χαλκιδα.

Το επομενο αυτοκινητο(ο θεος να το κανει!!!) ηταν ενα FB δηλαδη RX-7 πρωτης γενιας '85 μοντελο το οποιο το πηρα με σπασμενο μοτερ, του βαλαμε ενα μεταχειρησμενο απο Fc καρμπιρατερατο, το οποιο απο την πρωτη του βολτα βαραγε πιρακια μετα τις 4χιλ. στροφες. Αυτο το κρατησα 2χρονια κ θυμαμαι χαρακτηριστηκα οταν αποφασησα να το πουλησω μιας κ ειχα μαζεψει κ τα αλλα δυο, οταν το ξαναεβαλα μπροστα μετα απο τρεις μηνες ακινησιας (γδυτο μεσα, χωρις ηλεκτρικα,χωρις ταμπλο) κ αφου του αλλαξα μια μπαταρια πηρε μπροστα ποιο γρηγορα απο RX-8 με την καινουρια μιζα!

Φτασαμε κ στο Rx-8, του Βαννια για οποιον θυμαται. Το πηρα ειδη τουρμισμενο με Greddy kit T-618 με e-manage blue κ με 30.000χιλ περιπου (τουρμπατα γυρο στα 15.000χιλ.). Πραγματικα ειναι αποριας αξιων το πως αντεξε αυτο το μοτερακι το οποιο ειχε αλλαξει τα set up κ ειχε φαει τα ρυθμισματα(παντα με Τ-618) τοτε με Ζωη κ την κοντρα(κρυφοψεκαζοντας παντως ξανανοιγω κι εγω). Αυτο το ταλαιπωρο οταν βγηκε για να βαλω το θυριδωμενο του Boomer που φοραω μεχρι σημερα(ελπιζω αυριο να παρει μπροστα), ειχε 8.2 μεσο ορο συμπιεσης κ πουληθηκε ξανα σαν μεταχειρησμενο (αν ειχα σπασει θα το ειχα μαθει).

Τελος γιατι θα με κοροιδευει ο Dim2max που κανω post τοοοοοοοσο μεγαλα, το τελευταιο μου αποκτημα ειναι ο ασσος που σας ειπα κ παραπανω, φοραει τριροτορο επισκευασμενο μοτερ εδω κ κανα χρονο κ ελπιζω να τουρμπιστει λειαν συντομος!

Με λιγα λογια περασανε απο τα χερια μου 4 ροταρυ αυτοκινητα κ ακομα δεν εχω σπασει!
    Τυχαιο?
    Δεν νομιζω afro afro afro

Έχει επεξεργασθεί από τον/την endless στις Τρι 31 Αυγ 2010, 11:26 pm, 1 φορά
    Mavros Piravlos
    Mavros Piravlos

Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
    Rebuilds : 1
    Αριθμός μηνυμάτων : 1944
    Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο

Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ! Empty Απ: Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ!

Δημοσίευση  Mavros Piravlos Τρι 31 Αυγ 2010, 7:52 pm

Είπα και εγώ, έκανε κραου πρώτη η Μαριάννα και έχασα το στοίχημα Laughing

Μαριάννα, μακριά από φανάρι να είναι μόνο, φαντάσου να σπάσει στο ρελαντί pale pale
    billrx8
    billrx8

Αριθμός μηνυμάτων : 92
    Ημ/νία εγγραφής : 25/08/2010
    Τόπος : los almyros

Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ! Empty Απ: Εμπειριες σπασιματος-σπασιματων μοτερ!

Δημοσίευση  billrx8 Τρι 31 Αυγ 2010, 8:23 pm

2 με το rx8
    μια μαμα με 24000χιλ και μια του gvang βοηθεια μας στις 65000χιλ.....
    subaru gt 3 φορες μπιελα...
    την τελευταια φορα την χασαμε μεσα απο το απο τον κυλινδρο....
    ειχε βγει να παρει αερα lol! lol!
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τρι 31 Αυγ 2010, 8:35 pm

Ωραιος ο bill. bounce bounce
    Εγω πρεπει να βρω χρονο για να γραψω ολα τα σπασιματα.
    Πρεπει να εχει περαση καμια τετραετια απο το τελευταιο σπασιμο,
    αλλα μεχρι τοτε ειχα γ@μ@θει με το fd.
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τρι 31 Αυγ 2010, 11:35 pm

Εχω rx8 challenge μοτερ, εκανε 20κατι χιλιαδες χιλιοετρα ατμοσφαιρα , με Τ618 χωρις θυριδες περιπου 4χιλιαδες και τωρα εχω 30φευγα (συνολο) χιλιαδες με την GT30.... Rolling Eyes εχω 7,9 συμπιεση και ....Eγω πιστευω οτι δε θα εχω τετοια εμπειρια, γιατι το μοτερ μου, το προσεχω παρα πολυ, και δε το ζοριζω καθολου, δεν εχει παει ποτε σε κοφτη και ποτε δε σηκωνω πιεση πανω απο 0.6 !! jocolor jocolor jocolor jocolor
    πιστευω οτι για τον χρηστο ειμαι ο τελευταιος που εχει στο μυαλο του ,οτι μπορει να παθει κατι το μοτερ μου!!!!! scratch scratch scratch scratch
    dim2max
    dim2max

Αριθμός μηνυμάτων : 381
    Τόπος : Αντίπερα όχθη

Δημοσίευση  dim2max Τετ 01 Σεπ 2010, 12:08 am

^^Άσε ρε Μάνο.... εγώ ξενέρωσα με την πάρτη σου χθές που μου είπες στο τηλ πως δεν το έχεις πάει ποτέ στα κόκκινα..... ρε πάτατο σου λέωωωω δεν παθαίνει διάολο.. Laughing Laughing Laughing

Εγώ έχω κάνει 40 κάτι χιλιάδες χλμ, τα 20 κάτι τα έκανα με 2 διαφορετικά turbo setup η πίεση χειμώνα καλοκαίρι είναι 1bar kai έχω ακόμα το μαμά μοτέρ..... αν και οι φήμες θέλουν να έχω σπάσει 2-3 φορές....

Τώρα όποιος ακόμα αμφιβάλει..... μπορεί να δει τα νουμεράκια που γράφει πάνω το μοτεράκι μου τα οποία είναι ίδια με αυτά που γράφει και η άδεια κυκλοφορίας μου Exclamation Exclamation

jdm-r έγραψε:αλλα μεχρι τοτε ειχα γ@μ@θει με το fd.
    Βάλε renesis φίλε να ησυχάσεις........ Laughing Laughing Laughing
    basilis
    basilis

Rotary : rx8 challenge Latest Horsepower : 192 ...last year
    Αριθμός μηνυμάτων : 821
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Δημοσίευση  basilis Τετ 01 Σεπ 2010, 12:44 am

το πρωτο μοτερακι(challenge εχω) με αφησε στα ατμοσφαιρικα 113000χμ(not bad),το δευτερο εμεινε ατμοσφαιρικο για 22000χμ και τωρα κοντευει τα 5000χμ(ποτε μου ειπες να περασω για αλλαγη λαδιων κυριε Τσιγαρα????? Wink ) με την δοξασμενη t618 καποιου μαυρου κυριου απο δω μεσα Smile Smile Smile
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τετ 01 Σεπ 2010, 1:10 am

basilis έγραψε:το πρωτο μοτερακι(challenge εχω) με αφησε στα ατμοσφαιρικα 113000χμ(not bad),το δευτερο εμεινε ατμοσφαιρικο για 22000χμ και τωρα κοντευει τα 5000χμ(ποτε μου ειπες να περασω για αλλαγη λαδιων κυριε Τσιγαρα????? Wink ) με την δοξασμενη t618 καποιου μαυρου κυριου απο δω μεσα Smile Smile Smile
    Κυριε Βασιλη,
    το πρωτο 113.000
    το δευτερο 22.000 και
    το τριτο εχει 5.000?
    Εαν καταλαβα σωστα το δευτερο γιατι μονο 22.000χλμ?
    Ηταν απο εγγυηση?
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τετ 01 Σεπ 2010, 1:14 am

Godfather-x8 έγραψε:Eγω πιστευω οτι δε θα εχω τετοια εμπειρια, γιατι το μοτερ μου, το προσεχω παρα πολυ, και δε το ζοριζω καθολου, δεν εχει παει ποτε σε κοφτη και ποτε δε σηκωνω πιεση πανω απο 0.6 !! jocolor jocolor jocolor jocolor
    πιστευω οτι για τον χρηστο ειμαι ο τελευταιος που εχει στο μυαλο του ,οτι μπορει να παθει κατι το μοτερ μου!!!!! scratch scratch scratch scratch
    Εχεις και δευτερο RX-8?
    Αυτο που ξερω εγω παντος το βλεπω συντομα. Laughing Laughing Laughing
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τετ 01 Σεπ 2010, 2:14 am

jdm-r έγραψε:
    Godfather-x8 έγραψε:Eγω πιστευω οτι δε θα εχω τετοια εμπειρια, γιατι το μοτερ μου, το προσεχω παρα πολυ, και δε το ζοριζω καθολου, δεν εχει παει ποτε σε κοφτη και ποτε δε σηκωνω πιεση πανω απο 0.6 !! jocolor jocolor jocolor jocolor
    Εχεις και δευτερο RX-8?
    Αυτο που ξερω εγω παντος το βλεπω συντομα. Laughing Laughing Laughing
    με πληγωνεις Sad Sad Sad Sad Sad Sad Sad
    γιατι το λες αυτο???? scratch scratch εκανα κατι αντιθετα απο αυτα που ελεγε το εγχειριδιο του set up?? study study scratch
    πιστευω οτι την τεταρτη θα μετρησουμε συμπιεση και θα εχω παλι 7.9..και με στοιχημα Basketball Basketball Basketball Basketball Basketball
    dim2max οτι κ να λες δε προκειτε να το λιωσω...δεν ειμαι κοντρακιας ουτε υπαρχει λογος για πιεση, δε θελω να καταντησω με τα νουμερα σου!!!! Razz Razz Razz Razz lol! lol! lol!
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τετ 01 Σεπ 2010, 3:03 am

Ε τοτε βλεπω ξενα βιντεακια και μου λενε για ξενο αυτοκινητο.. cyclops cyclops
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Τετ 01 Σεπ 2010, 9:11 am

ναι, αλλο rx8 ειναι αυτο, και αυτα που σου λενε κακες γλωσσες ειναι 'ζηλιες' μην ακους lol! lol! lol! lol! lol! lol!
    αλλα παει καλα αυτο και δε εχει παθει και τιποτα απ οσο ξερω, ξερεις που το φτιαχνει????? scratch scratch scratch
    πρεπει να εχει @ρχ$δτο μαστορα!!! king king lol! lol! lol!
    basilis
    basilis

Rotary : rx8 challenge Latest Horsepower : 192 ...last year
    Αριθμός μηνυμάτων : 821

Δημοσίευση  basilis Τετ 01 Σεπ 2010, 3:55 pm

jdm-r έγραψε:
    basilis έγραψε:το πρωτο μοτερακι(challenge εχω) με αφησε στα ατμοσφαιρικα 113000χμ(not bad),το δευτερο εμεινε ατμοσφαιρικο για 22000χμ και τωρα κοντευει τα 5000χμ(ποτε μου ειπες να περασω για αλλαγη λαδιων κυριε Τσιγαρα????? Wink ) με την δοξασμενη t618 καποιου μαυρου κυριου απο δω μεσα Smile Smile Smile
    Κυριε Βασιλη,
    το πρωτο 113.000
    το δευτερο 22.000 και
    το τριτο εχει 5.000?
    Εαν καταλαβα σωστα το δευτερο γιατι μονο 22.000χλμ?
    Ηταν απο εγγυηση?
    το δευτερο ειναι αυτο που φοραω ρε Χρηστο ,μπορει να μην το εγραψα εγω σωστα.......για να το πω καλυτερα το δευτερο εχει 27000χμ (22000 ατμοσφαιρικα και 5000 περιπου τουρμπισμενο)
    dimos47ki7
    dimos47ki7

Αριθμός μηνυμάτων : 366
    Ημ/νία εγγραφής : 15/10/2010
    Τόπος : Γλυφαδα

Δημοσίευση  dimos47ki7 Σαβ 02 Απρ 2011, 2:20 pm

οι υπολοιποι ντρεπεστε να γραψετε??? δεν μπορει μονο 3-4 να εχουν σπασει!!!

εγω παλι στο FC που ειχα, μεσα σε 6 μηνες 2 σπασιματα.
    το πρωτο ηταν φυσιολογικο, μετα απο 170.000χλμ περιπου (πιθανον ο προηγουμενος ιδιοκτητης να ειχε ξανασπασει αλλα δεν το γνωριζω). καθ' οδον για μπουζουκια, πατημα δευτερας, μπαμ, μαυριλα απο τις εξατμισεις, τελος...πηγα μονοροτορος μεχρι τα μπουζουκια, παρκαρα σαν κυριος, και στις 6 το πρωι το πηρα και πηγα σπιτι!!!! σιγα μην χαλασω την διασκεδαση μου για ενα σπασιματακι.

το δευτερο ηταν απο βλακεια δικια μου. το βγαζω απο τον Χρηστο Σαββατο βραδυ. Κυριακη ειχαμε Πανελληνια 7αρια στον Βολο και φευγουμε ολοι μαζι απο Αθηνα. δεν ανεβαζα πανω απο 3000-3500 συμφωνα με τις οδηγιες του Χρηστου. ελα ομως που το εργοστασιακο μπαρομετρο τα ειχε παιξει. αργοτερα εμαθα οτι οταν εδειχνε 0, ειχα στην πραγματικοτητα 0,3 affraid

ετσι απο την πρωτη στιγμη που βγηκε απο το συνεργειο, το μοτερ τουρμπιζε κανονικα χωρις να παρω χαμπαρι...μετα παο λιγο καιρο τα επαιξε φυσικα, με σπασμενο μυτακι οπως μου εδειξε ο Χρηστος οταν το ανοιξαμε...

ο καινουριος ιδιοκτητης συνεχιζει ενδοξα την δικη μου παραδοση, αφου λιγες μερες αφου του το πουλησα, εκανε ταξιδι Αθηνα-Καρδιτσα χωρις λαδια, επειδη δεν τα ειχε τσεκαρει καθολου Very Happy Very Happy Very Happy
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Σαβ 02 Απρ 2011, 8:57 pm

Εμένα το 1ο σπάσιμο ήταν με τον Renesis στα 8500 χλμ. Καρτόπιστα-καρτόπιστα και μετά πάλι καρτόπιστα και μιαφορά στο γυρισμό ρετάρισμα και τέλος.
    Με το μοτέρ FD δεν έχω ακόμα τέτοια εμπειρία αλλά με το σκίσιμο που έχει φάει ευχαριστημένος είμαι και μέχρι εδώ που με έχει βγάλει. Razz Razz Razz Razz
    docmar
    docmar

Rotary : RX7 FD ΤΕΡΑΣ Latest Horsepower : αρχισαν να ξεφευγουν
    Rebuilds : ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ
    Αριθμός μηνυμάτων : 136
    Ημ/νία εγγραφής : 10/09/2010
    Τόπος : ΒΟΛΟΣ

Δημοσίευση  docmar Σαβ 02 Απρ 2011, 9:30 pm

Να σας πω,.....ουτε και εγω ντρεπομαι τουλαχιστο εδω μεσα.

Μπορει να το εχω 3 χρονια το δικο μου και να ειναι δυνατο και καλο και χρυσο και τα λοιπα,.....ομως χρειαστηκε μεχρι να καταληξει ετσι οπως ειναι, να το δεσουμε και να το λυσουμε 3 φορες,.....στο στρωσιμο επανω επεφτε τοσο η συμπιεση που δεν μπορουσε να παρει μπρος,.....στα 500 εως 1500 χιλιομετρα ολες τις φορες.!!!
    Βεβαια σε αυτες τις 3 φορες δοκιμαζαμε διαφορετικα apex seals, παντα απο αυτα που δεν παθαινουν ποτε τιποτε και που εχουν παντα τρομερη συμπιεση οσα χιλιομετρα και αν κανει το μοτερ και που αντεχουν οση πιεση και αν σηκωσεις,....συμφωνα με το ν κατασκευαστη τους παντα,.........μπορει λοιπον να μην εχω ακουσει δυνατο ΓΚΡΑΟΥ οπως θα επρεπε λογω των πιεσεων που σηκωνω,....ομως την στεναωρια την ετρωγα γιατι δεν μπορουσα να καταλαβω γιατι γινοταν αυτο.

Τα τελευταια 35000 περιπου χιλιομετρα,.........οσες μαλακιες και αν εχω κανει, κανενα προβλημα.

Οριστε και απο εμενα.
    Revolution
    Revolution

Rotary : Mazda RX-8 Revo Latest Horsepower : 280
    Rebuilds : Den thelei
    Αριθμός μηνυμάτων : 354
    Τόπος : Οπου εχει καλη παρεα

Δημοσίευση  Revolution Κυρ 03 Απρ 2011, 12:16 am

Eγω οταν με το καλο σπασω σιγουρα θα το μαθετε lol! lol!
    diamond
    diamond

Αριθμός μηνυμάτων : 180

Δημοσίευση  diamond Δευ 04 Απρ 2011, 9:28 am

kathe Prwtaprilia egw tha giortazw... What a Face What a Face

hehehh bounce bounce bounce
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Δευ 04 Απρ 2011, 10:06 am

diamond έγραψε:

kathe Prwtaprilia egw tha giortazw... What a Face What a Face

hehehh bounce bounce bounce

Το 2011 δεν μου ηρθες τι εγινε? affraid affraid
    diamond
    diamond

Αριθμός μηνυμάτων : 180

Δημοσίευση  diamond Δευ 04 Απρ 2011, 11:15 am

eixa polu douleia re c....sorry What a Face

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Νοε 2024, 8:11 pm