Ας ασχοληθώ με κάτι πιο εκπαιδευτικό λοιπόν.
Πρίν λίγες μέρες έσωσα απ τα σκουπίδια ένα μοτεράκι τρισάθλιο εξωτερικά (πιστονάτο ε? για τα σκουπίδια πήγαινε είπαμε...)
Η πρώτη σκέψη ήταν να του πάρω κάποια στιγμή την καρδιά (πιστονομπιέλα) για κανένα διακοσμητικό, αλλά σήμερα που λόγω καιρού έμεινα σπίτι και άρχισα να το ξηλώνω, μου μπήκε η ιδέα να του κάνω rebuild στο υπόγειο μιάς και μου άρεσε η ποιότητα κατασκευής του και η κατάστασή του εσωτερικά.
Έτσι για να θυμηθώ τα παλιά με τα παπάκια μου.
Το μοτεράκι λοιπόν αυτό είναι Ιταλικό, μάρκας Lombardini (Όχι Lamborgini RE!) 350cc κατασκευής 1980 (είναι χαραγμένο μέσα) και κατα περίεργο τρόπο δουλεύει και με βενζίνη και με πετρέλαιο! Έχει τεπόζιτο χωρισμένο στα δύο με το μεγάλο τμήμα να παίρνει πετρέλαιο και ένα μικρό για βενζίνη με μια βάνα που απ τη μία δίνει πετρέλαιο και απ την άλλη βενζίνη στο καρμπιρατέρ. Προφανώς παίρνει μπροστά με βενζίνη και ύστερα το γυρνάς σε πετρέλαιο.
Τέλος πάντων, αποφάσισα να το ζωντανέψω αν μπορέσω για εκπαιδευτικούς λόγους και αν δουλέψει τελικά ίσως βρεί και χρήση στο χωριό.
Το μοτέρ λυμένο
Η κεφαλή του με την καρβουνίλα της
Κατα το σκάψιμο...
Όχι άλλο κάρβουνο!
Το πιστονάκι
Πάλι σκάψιμο...
Κουκλί!
Φυσικά δεν έχω σκοπό να ξοδέψω χρήματα σε αυτό οπότε δεν θα αντικαταστήσω τίποτα μόνο καθάρισμα και δέσιμο, εκτός αν αλλάξω ένα ρουλεμάν στροφάλου που την έχει ακούσει...
Και αυτά όποτε έχω χρόνο, σιγά σιγά.
Αν ξέρει κανείς τίποτα σχετικά με αυτά τα μοτέρ ας ρίξει καμιά πληροφορία...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Mavros Piravlos στις Κυρ 09 Μαρ 2014, 1:05 pm, 1 φορά