Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

+4
urbanslider
giorgos 75
vasiliss23
rx8devil
8 απαντήσεις

τι να αλαξο στο 8ρι μου

rx8devil
    rx8devil

τι να αλαξο στο 8ρι μου  Verifiedno
    Αριθμός μηνυμάτων : 1
    Ημ/νία εγγραφής : 22/12/2013

τι να αλαξο στο 8ρι μου  Empty τι να αλαξο στο 8ρι μου

Δημοσίευση  rx8devil Κυρ 22 Δεκ 2013, 10:42 am

καλησπερα ειμαι μολις απεκτισα το διπλομα μου και αγωρασα το ρχ8 μου θελω καπια βοηθεια στο θεμα τι να του βαλω τι να του αλαξω συγνομη για τιν ορθογραφια...
    vasiliss23
    vasiliss23

τι να αλαξο στο 8ρι μου  Verified
    Rotary : 13B-MSP GT3071R stre Latest Horsepower : πλεον υπεραρκετα χαχ
    Rebuilds : Χιλιαδες!!!!!
    Αριθμός μηνυμάτων : 288
    Ημ/νία εγγραφής : 15/10/2010
    Τόπος : Πατρα

τι να αλαξο στο 8ρι μου  Empty Απ: τι να αλαξο στο 8ρι μου

Δημοσίευση  vasiliss23 Κυρ 22 Δεκ 2013, 10:51 pm

αναρτηση,πολλαπλασιαστες,μπουζι,μπουζοκαλωδια,αντλια βενζινης,φιλτρο αερα(μαμα οχι χοανες και βλακειες),λαστιχα και αμα δεν θες να το τουρμπισεις βαλε ενα κορωνοπινιο 4,777 αμα εχεις το cosmo αλλιως βρες ενα μεταχειρα 6αρι απο cosmo και βαλτο στο challenge αμα εχεις αυτο!!οτιδηποτε αλλο να βαλεις για να το βελτιωσεις δν θα δεις διαφορα!!!

τωρα οσον αφορα αυτα που εγραψα μεχρι και τα λαστιχα ειναι τα 1α που πρεπει να κανεις με το που το παρεις και φυσικα αλλαγες λαδιων καθε 6000χλμ ΒΑΡΙΑ!!!τελος ποτε σκισιμο οταν ειναι κρυο και μια χαλαρη οταν το εχεις σκισει για να κρυωσει το μοτερ!!!!
    giorgos 75
    giorgos 75

Latest Horsepower : ?????????
    Rebuilds : Rebuild???τι ειναι α
    Αριθμός μηνυμάτων : 827
    Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
    Τόπος : ΘΗΒΑ

Δημοσίευση  giorgos 75 Δευ 23 Δεκ 2013, 1:49 am

φιλτρο αερα σιτα k&N μεσα στο μαμα φιλτροκουτι.

urbanslider
    urbanslider

Rotary : Ένα μαύρο... Latest Horsepower : Δεν σου λέω !!
    Rebuilds : Σα να κοντοζυγώνει..
    Αριθμός μηνυμάτων : 2164
    Ημ/νία εγγραφής : 12/10/2010
    Τόπος : ebisu θα ήθελα...

Δημοσίευση  urbanslider Δευ 23 Δεκ 2013, 10:58 am

Καλώς ήρθες στο  antiforum 

Με το που πήρες δίπλωμα RX8 ? Βλέπω από νωρίς στα βάσανα....  Very Happy Very Happy 

Δες κατ αρχάς πόσα χλμ έχει το αμάξι σου και τι συντήρηση έχει γίνει.
    Πολλαπλασιαστές, τρόμπα βενζίνης είναι τα πιο συνηθισμένα ελατώματα του RX8 τσέκαρέ τα. Και τα μπουζί επίσης θέλουν συχνά κοίταγμα...

Κάποια στιγμή καλό θα ήταν να ενισχύσεις το πετάλι του συμπλέκτη.. μπορεί να ακούγεται κουλό και να μην είναι και τόσο απαραίτητο αλλά είναι ευαίσθητα τα πεντάλ του συμπλέκτη στα RX8, να φανταστείς εταιρείες έχουν βγάλει και κιτάκια ενίσχυσης..
    http://www.rotaryfx.com/product_p/per1121.htm αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητο, ένας καλός μάστορας και κάποιες κολήσεις αρκούν..

Τώρα από βελτίωση, εγώ θα σου συμβούλευα να το αφήσεις έτσι όπως το έχεις για αρκετό καιρό, να ψηθείς λίγο πρώτα, και μετά να αρχίσεις να σκέφτεσαι γενικά. Το RX8 και μαμά είναι ένα πολύ καλό αυτοκίνητο με δυνατότητες που είμαι σίγουρος δεν φαντάζεσαι...
    Για αρχή λοιπόν θα σου πρότεινα να πας σε έναν ευθυγραμμισά και να του κάνεις μια ευθυγράμμιση (εργοστασιακά νούμερα) ώστε να δεις τι κάνει και πότε...

Από εκεί και πέρα αν θέλεις λίγη "καγκουριά" βάλε μια εξάτμιση, τελικό μόνο.. δεν θα υπάρξει καμία απολύτως διαφορά στην απόδοση αλλά θα πάρεις έναν πιο ωραίο ήχο...

Ένα καλό κιτ εισαγωγής αέρα θα ψιλο-βοηθήσει επίσης στον ήχο αλλά πάλι από απόδοση το όφελος θα είναι μηδέν....... σου συστήνω να βρείς το REVi της RACING BEAT δοκιμασμένο και σίγουρο προιόν, αλλά όμως ΜΟΝΟ μεταχειρισμένο γιατί καινούριο είναι πανάκριβο και δεν αξίζει σε καμία περίπτωση.
    Φίλτρο στο μαμά φιλτροκούτι μην βάλεις (είναι τα πιο πεταμένα 50 ευρώ που έδωσα όταν πρωτοπήρα το Rx8) καλύτερα φάτα σουβλάκια.. δεν πρόκειται ούτε να δείς ούτε και να ακούσεις την παραμικρή διαφορά...

Άποψή μου είναι να μην μπλέξεις πιο βαθιά ακόμη, αν πάλι δεν κρατιέσαι πες μας τι γουστάρεις να κάνεις με το αμάξι να σε κατατοπίσουμε όσο μπορούμε...  Laughing  Laughing 

Καλοτάξιδο και καλά χιλιόμετρα.
    giorgos 75
    giorgos 75

Latest Horsepower : ?????????
    Rebuilds : Rebuild???τι ειναι α
    Αριθμός μηνυμάτων : 827
    Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
    Τόπος : ΘΗΒΑ

Δημοσίευση  giorgos 75 Δευ 23 Δεκ 2013, 7:52 pm

Μα αν ητανε να δει αποδοση ο φιλος μας Αντωνη θα του λεγαμε να αλλαξει φιλτρο αερα?????
    Εγω το προτεινα στον φιλο μας γιατι 6 χρονια το ειχα στο αυτοκινητο μου
    και οταν τουρμπισα το χαρισα σε 8αρι φιλου που συνεχιζει και το φοραει ακομα.
    Δεν αφηνει την σαβουρα να περασει στην εισαγωγη του μοτερ,
    (γιατι ως γνωστο οσο πιο ελευθερο το φιλτρο περισσοτερο σκονη περναει απο την εισαγωγη)
    Και σε καποια χλμ απλως το καθαριζα δεν πηγαινα να τα ακουμπισω στην MAZDA.
    Για μενα ο ηχος παει σε δευτερη μοιρα.

dkrx8
    dkrx8

Rebuilds : 0
    Αριθμός μηνυμάτων : 307
    Ημ/νία εγγραφής : 07/02/2011
    Τόπος : RIo de Janeiro

Δημοσίευση  dkrx8 Δευ 23 Δεκ 2013, 8:43 pm

Φιλε καλως ηρθες, και καλοριζικο το rx8. Βαλε κι ενα Scan gauge για να βλεπεις θερμοκρασιες και οτι αλλο θελεις. Και επισης
    αμα θελεις βαλε κι ενα phormula KS3 knock sensor, για να γλυτωσεις το μοτερ απο αλλα πραγματα.
    MAD MA(R)X-8
    MAD MA(R)X-8

Rotary : RX-8 Challenge Latest Horsepower : 192+
    Rebuilds : None
    Αριθμός μηνυμάτων : 140
    Ημ/νία εγγραφής : 22/11/2012
    Τόπος : Αθήνα

Δημοσίευση  MAD MA(R)X-8 Δευ 23 Δεκ 2013, 11:06 pm

Φίλε μου καλορίζικο και καλοτάξιδο να είναι το νέο σου απόκτημα.
    Πρώτα από όλα θα σε συμβούλευα να βάλεις χιλιόμετρα οδήγησης πίσω από το τιμόνι του οχταριού και ύστερα το βελτιώνεις άμα θες.
    Αφού είσαι νέος οδηγός, μάθε να οδηγείς πρώτα σωστά το RX8 έτσι όπως είναι μαμά και μόλις αποκτήσεις εμπειρία το δυναμώνεις.
    Δεν είναι και το πιο εύκολο αμάξι για αρχάριους οδηγούς, οπότε πρόσεχε πολύ στην αρχή και να έχεις πάντα ενεργοποιημένα τα ηλεκτρονικά.
    Καλές Γιορτές!
    urbanslider
    urbanslider

Rotary : Ένα μαύρο... Latest Horsepower : Δεν σου λέω !!
    Rebuilds : Σα να κοντοζυγώνει..
    Αριθμός μηνυμάτων : 2164
    Ημ/νία εγγραφής : 12/10/2010
    Τόπος : ebisu θα ήθελα...

Δημοσίευση  urbanslider Δευ 23 Δεκ 2013, 11:14 pm

giorgos 75 έγραψε:Μα αν ητανε να δει αποδοση ο φιλος μας Αντωνη θα του λεγαμε να αλλαξει φιλτρο αερα?????
    Εγω το προτεινα στον φιλο μας γιατι 6 χρονια το ειχα στο αυτοκινητο μου
    και οταν τουρμπισα το χαρισα σε 8αρι φιλου που συνεχιζει και το φοραει ακομα.
    Δεν αφηνει την σαβουρα να περασει στην εισαγωγη του μοτερ,
    (γιατι ως γνωστο οσο πιο ελευθερο το φιλτρο περισσοτερο σκονη περναει απο την εισαγωγη)
    Και σε καποια χλμ απλως το καθαριζα δεν πηγαινα να τα ακουμπισω στην MAZDA.
    Για μενα ο ηχος παει σε δευτερη μοιρα.

Καλά έτσι όπως το θέτεις Γιώργο έχει βάση η σκέψη σου καθαρά και μόνο δηλαδή να αποφύγεις την αλλαγή κάθε τόσο του εργοστασιακού.
    Mike 192T
    Mike 192T

Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Δημοσίευση  Mike 192T Παρ 27 Δεκ 2013, 8:18 pm

rx8devil έγραψε:καλησπερα ειμαι μολις απεκτισα το διπλομα μου και αγωρασα το ρχ8 μου θελω καπια βοηθεια στο θεμα τι να του βαλω τι να του αλαξω συγνομη για τιν ορθογραφια...

Καλως ηρθες!!!!
    Λες τι να του αλλαξεις τωρα που το πηρες οχι για να αυξησεις ιπποδυναμη φανταζομαι....

Εξαρταται απο τα χιλιομετρα που εχει το αμαξι, πως εχει συντηρηθει απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη και τι εχει αλλαχθει.
    Αν ειναι αγνωστος, υποθετεις οτι του εκανε τη χειροτερη συντηρηση που μπορεις να φανταστεις...

Αν δεν εχουν αλλαχθει ποτέ καποια υγρα καλο θα ηταν να τα αλλαξεις. Παραφλου, υγρα φρενων-συμπλεκτη, βαλβολινες κιβωτιου και διαφορικου. Αυτα πιθανον να μην εχουν αλλαχθει ποτέ.

Αυτα λογω ηλικιας του αυτοκινητου.

Τωρα λογω χιλιομετρων... Πολλαπλασιαστες αλλαζονται καθε 40000χλμ, μπουζι θεωρητικα τα αφηνεις παραπανω.
    Για τρομπα βενζινης... αμα σ αφησει ή αν δεις οτι υπολειτουργει, την αλλαζεις.

Λαδια κινητηρα και φιλτρο λαδιου εννοουνται οτι τα αλλαζεις και εννοειται οτι ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΕΜΙΣΜΑ κοιτας λαδια και συμπληρωνεις!!!

Φιλτρο αερα το τσεκαρεις και το αλλαζεις αν χρειαζεται αλλαγη... Αν εχει "μαμα" εισαγωγη ακομα καλυτερα. Μαμα φιλτρο ή καποιο aftermarket βελτιωτικο. Απο εμπειρια τα Κ&Ν ειναι απο τα καλα...

Λαστιχα τα βλεπεις αν θελουν αλλαγη. Η μαμα διασταση ειναι 225/45/18.

ΥΓ: ΔΕΝ ΠΑΣ ΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ MAZDA!!!!! Δεν το κατεχουν το αθλημα με τα RX8. Ουτε σε κατι συνεργεια "Μαστρο Μητσος, ολα τα σφαζω ολα τα μαχαιρωνω"
    Προτιμησε συνεργειο που να ασχολειται αποκλειστικα με RX7 και RX8.

ΥΓ2: Οσων αφορα τους τυπους λαδιου και βαλβολινων και λοιπων υγρων απλα ρωτάς... και επισης και απο που ψωνιζεις να μη σου παει και ο κουκος αηδονι!
    bigproedros
    bigproedros

Rotary : RX-8 Αριθμός μηνυμάτων : 578
    Ημ/νία εγγραφής : 04/10/2010
    Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Δημοσίευση  bigproedros Δευ 30 Δεκ 2013, 8:24 pm

KALWS IRTHES FILARAKI KAI XRONIA POLLA KAI KALORIZIKO TO ERGALEIO,KALA OLA AYTA PERI VELTIWSIS KLP ALLA TO VASIKOTERO POU THELW NA SE RWTISW EGW EINAI AN METRISES TIN SIMPIESI TOU AYTOKINITOU PRIN TO AGORASEIS?KAI AN NI SE TI NOUMERA EINAI?GIA NA KSEREIS PANW KATW KAI TI PAIZEI M TO AMAKSI SOU! Smile 

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Κυρ 24 Νοε 2024, 5:26 pm