Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

+6
dkrx8
geox
Επισκεπτ
giorgos 75
Mike 192T
redneck
10 απαντήσεις

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ?

redneck
    redneck

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? Verified
    Rotary : fc3s Latest Horsepower : 0
    Rebuilds : 0
    Αριθμός μηνυμάτων : 424
    Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? Empty Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ?

Δημοσίευση  redneck Παρ 01 Φεβ 2013, 5:05 am

Ρε παιδια , μου φαινεται εχω μεινει πισω και θα ξεχασω και αυτα που ξερω.
    Εχω βγει στην γυρα και κοιταω 8αρια στις μαντρες.
    Το budget για την αποκτηση 8αριου δεν θελω σε καμμια περιπτωση να ξεπερασει τα 6000 ευρω (για 8αρι ειδικα εχω πολλες επιλογες).

Το τι εχω δει δεν περιγραφεται , ειλικρινα υπαρχει κοσμος που χαιρεται τα αυτοκινητα του στο επακρο -με οτι συνεπαγεται αυτο- ο καθενας την περιουσια του την κανει οτι θελει θα μου πειτε και θα εχετε δικιο.

Απο την μια ειμαι εγω , ο υποψηφιος αγοραστης και απο την αλλη ο εμπορος που εχει παρει το αυτοκινητο προς πωληση και θα κανει και θα πει οτι του κατεβει για να στο πουλησει.

Αυτα που εχω δει ως τωρα και θα ηθελα να τα μοιραστω μαζι σας ειναι τα εξης .

Εχω δει πολλα σκουριασμενα 8αρια , δεν μιλαω για αλατι στα αλουμινενια μερη και αλατα απο τα πλυσιματα στις τσιμουχες , μιλαω για σκουρια κανονικη , στους θολους στα φτερα . Ειναι ενα χαρακτηριστικο που εχω δει σε ολα τα εισαγωμενα. Μαλιστα ενα μαυρο challenge ειχε σκουρισμενο τοσο το πισω φτερο που ανοιγωντας την ταπα βενζινης εξυνες το χρωμα και εβλεπες την σκουρια επανω στις ηλεκτροποντες του εργοστασιου... και ομως πουληθηκε μετα απο λιγες μερες !!!

Το θεμα με το navi που ειχα ρωτησει προσφατα σε αλλο thread για το αν δουλευει στην Ελλαδα , οι μαντραδες δειχνουν να το αγνοουν και το διαφημιζουν σαν απο τα καλυτερα εξτρα που εχει το 8αρι τους.

Τα φαναρια τα εμπροσθια σχεδον σε ολα οσα εχω δει εχουν θεμα με θαμπωμα και τα πισω σε πολλα ακομα μπαζουν υγρασια .

Συμπιεσιομετρηση ... τι ειναι αυτο ? Ολοι με κοιτανε καπως ετσι Suspect οταν τους ρωταω αν εχουν μετρησει συμπιεση.

Και το μεγαλυτερο θεμα ολων και θα δωσω και παραδειγμα ειναι το λαμπακι του νερου η' αλλιως η Ακροπολη που λεγαμε οι 7αρηδες.
    Μολις γυρισα απο εκθεση που εχει 2 8αρια για πουλημα αυτη τη στιγμη.

Εγω πηγα για αυτο αρχικα ...
    http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3050132/

αλλα στην πορεια ο μαντρας μου εδειξε οτι και σε αυτο συμβαινει το ιδιο...
    http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2738495/

Και στα 2 αναβει η ακροπολη , δεν σβηνει καθολου , αλλα δεν ακουγεται και το γνωριμο buzzer που ειχαν τα 7αρια...
    Δειχνωντας στον μαντρα το λαμπακι μου ειπε οτι σε ολα οσα εχει πουλησει εως τωρα αναβε αυτο το λαμπακι, φυσικα και δεν τον πιστεψα...
    Παρ'ολα αυτα στο εμπροσθιο παγουρακι ειχαν νερο και τα δυο...

Τι συμβαινει με αυτο το θεμα ξερει κανεις να μου πει?
    Mike 192T
    Mike 192T

Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? Empty Απ: Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ?

Δημοσίευση  Mike 192T Παρ 01 Φεβ 2013, 5:32 am

Για το λαμπακι εχει χαλασει ο αισθητηρας που ειναι μεσα στο παγουρι. Θεραπεια: Αλλαζεις το παγουρι. Τσιροτο: αποσυνδεεις ή καλυπτεις το λαμπακι.

Αλλα ρε συ τοσα χρονια στη γυρα θα επρεπε να εισαι υποψιασμενος με τους μαντραδες! Λενε τα πάντα , μα τα ΠΑΝΤΑ να πουλησουν αυτοκινητο... Αμα εχει οθονη, εχει NAVI, ολα τα αμαξια ειναι αστερια, και απο σκουρια πασχουν τα εισαγωγης
    giorgos 75
    giorgos 75

Latest Horsepower : ?????????
    Rebuilds : Rebuild???τι ειναι α
    Αριθμός μηνυμάτων : 827
    Ημ/νία εγγραφής : 26/08/2010
    Τόπος : ΘΗΒΑ

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? Empty Απ: Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ?

Δημοσίευση  giorgos 75 Παρ 01 Φεβ 2013, 5:37 am

Όπως είπε και ο συνάδελφος είναι καθαρά θέμα παγουριού.
    Εμένα και τα δύο οχτάρια είχαν θέμα με το βοηθητίκο δοχείο ψυκτικού υγρού.
    Στό πρώτο αλλάχθηκε στήν εγγύηση,στό δεύτερο το έχω αφήσει έτσι tongue
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Παρ 01 Φεβ 2013, 5:40 am

Eιμαι Mike και για αυτο το λογο δεν πλακωνομαι μαζι τους , πραγμα που ειναι πολυ ευκολο, γιατι ολοι μα ολοι τους εχουν μια σταση πολυ επιθετικη ... Neutral

Γιωργο , δεν το ηξερα , εμενα και τα δυο 8αρια που ειχα στο παρελθον δεν μου ειχα παρουσιαση τετοια θεματα , προφανως ηταν καινουρια ακομα tongue

Η γυρα συνεχιζεται , οτι νεο η' κουλο εχω θα σας το αναφερω εδω
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Παρ 01 Φεβ 2013, 5:47 am

Α, κατι ακομα που μου εκανε εντυπωση ειναι ο λεβιες ταχυτητων.
    Ολοι ειναι τοσο γδαρμενοι στο επανω μερος τους ... τι στο καλο με γυαλοχαρτο αλλαζαν ταχυτητες οι προηγουμενοι ?
    Επισκεπτ
    Επισκεπτ

Αριθμός μηνυμάτων : 614
    Ημ/νία εγγραφής : 19/08/2011

Δημοσίευση  Επισκεπτ Παρ 01 Φεβ 2013, 9:39 am

Μανο μην ξεχνας κοντευουν αμαξια 10ετιας κ τα 8αρια.
    Οσο για την ακροπολη τα ποιο πολλα εχουν ηδη αλλαξει παγουρακι..
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Παρ 01 Φεβ 2013, 1:20 pm

Nαι Χρηστο εχεις δικιο, στα ματια μου δειχνουν τοσο καινουρια ακομα , αλλα η πραγματικοτητα ειναι αυτη που λες.

geox
    geox

Rotary : οκτω Latest Horsepower : 172 τροχο
    Rebuilds : <<μαμα>>
    Αριθμός μηνυμάτων : 60
    Ημ/νία εγγραφής : 10/04/2011
    Τόπος : θεσ/νικη

Δημοσίευση  geox Παρ 01 Φεβ 2013, 10:32 pm

^Η πραγματικοτητα ειναι αυτη που αναφερεις στο πρωτο σου ποστ:

απο τη μια εισαι εσυ''ο υποψηφιος αγοραστης'' και απο την αλλη πλευρα ειναι ''ο εμπορος''.............. οι δυο πλευρες βρισκονται σε ''ετοιμοπολεμη'' κατασταση πριν την εναρξη του διαπραγματευσεων.................. απο τη μια επιτιθεσαι εσυ με οπλο μια χαμηλη προσφορα και απο την αλλη επιτιθεται ο εμπορος με οπλο οτι <<μπαρουφα>> μπορεις να φανταστεις............και οπως σε καθε ''πολεμο''ο δυνατοτερος θα κερδισει cheers

Φιλε-συμφορουμιτη δε αναφερομαι στο πρόσωπό σου στο ποστ μου και δε θα'θελα να με παρεξηγησεις απλα,λογω της <<περιπετειας>> σου με τους μαντραδες θελησα να πω και εγω το πονο μου ως ...........ελευθερος επαγγελματιαςCrying or Very sad
    γιατι οποτε μπαινει πελατης στο γραφειο μου,εγω κανω το Σταλονε στο Ραμπο και ο αλλος τον Σβαρτσενεγκερ στο Κομαντο lol! lol! lol! lol! lol! lol!
    dkrx8
    dkrx8

Αριθμός μηνυμάτων : 307
    Ημ/νία εγγραφής : 07/02/2011
    Τόπος : RIo de Janeiro

Δημοσίευση  dkrx8 Παρ 01 Φεβ 2013, 11:45 pm

Φιλε μου σαν συμβουλη, κι εγω το εχω σαν αρχη, να μην αγοραζω απο μαντρα ποτε, γιατι κατευθειαν πανε να σε κοροϊδεψουν, το εχουν σαν αρχη. Εχουν ριξει τον προηγουμενο κατοχο 1000% οσον αναφορα τη τιμη, παιζοντας το εγω τοσα δινω αμα θες, εκμεταλευομενοι την αναγκη που εχει ο καθενας αυτη την εποχή.
    Καλυτερα ψωνισε απο εναν ιδιωτη,να δωσεις τα λεφτα τουλαχιστον σε καποιον που πραγματικα τα εχει αναγκη. Εγω προσωπικα δεν την εχω πατησει, αλλα πολλοι γνωστοι μου ναι. Το δικο μου απο ιδιωτη το εχω παρει και ειμουν και τυχερος και πηρα παρα πολλα εξτρα πραγματα χωρις να πληρωσω παραπανω, απο τη τιμη που το αγορασα.
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Σαβ 02 Φεβ 2013, 6:01 am

geox & dkrx8 ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

Λοιπον ακομα ενα σημερα που πετυχα τυχαια λογο δουλειας στο Περιστερι.
    Γωνιακο μαγαζακι με το πολυ 7-8 αυτοκινητα πολης και μεσα σε αυτα cosmo μαυρο , μαμα ολο με ενα ταμπελακι περιστρεφομενο στην οροφη ευκαιρια. Εν τω μεταξυ το συγεκριμενο δεν θυμαμαι να το εχω δει στο car.gr και τωρα γυρνωντας στο σπιτι απο περιεργεια και μονο εψαξα και οντως δεν υπαρχει. Τοπικος ηρωας λοιπον, αν κρινω απο τον στολο των αυτοκινητων του.

Μπηκα στο μαγαζι και βρηκα εναν κυριο γυρω στα 60 .
    Μετα τις συστασεις το πρωτο που ρωτησα ειναι η τιμη , μου ειπε 5600ευρω.
    Εφοσον ημουν στα επιτρεπτα ορια του ζητησα αν μπορει να μου το δειξει και να το βαλουμε και μπροστα. Μου ειπε ευγενικα αν μπορουσα να το δω μονος μου γιατι περιμενε ενα φαξ και δεν ηθελε να το χασει. Μου εδωσε τα κλειδια και μου ειπε να το βαλω μπροστα χωρις να πατησω καθολου το γκαζι.

Αρχικα το αυτοκινητο ειχε τις κλασσικες αραχνες στο χρωμα που εχουν ολα τα μαυρα που εχω δει ως τωρα , αλλα ηταν εντελως αβαφο.
    Τα φαναρια λιγο θαμπα αλλα χωρις ραγαδες. Σαλονι κοκκινο μαυρο , σε πολυ βρωμικη κατασταση και ουρανος και σκιαστρο οδηγου με καψιμο απο τσιγαρο... ξενερα πρωτη ...

Οδομετρο στα 94.600 κατι χιλιομετρα και οσο εψαξα εσωτερικα δεν βρηκα καποιο αρχειο σερβις η' καποιο εγχειριδιο του αυτοκινητου.

Ερχεται η ωρα που το βαζω μπρος... χωρις γκαζι οπως μου ζητηθηκε ευγενικα. "Κατι κουρασμενα παληκαρια" ... ενταξει μπορει και η μπαταρια να την εχει ακουσει απο το καθισιο.

Αφου πηρε ξεκιναει να δουλευει ψιλα οπως και θα επρεπε , αλλα μαζι ακουγονταν ενας περιεργος θορυβος σαν να ειχε κομπλαρισμενο fan η' aircondition. ... η ακροπολη και σε αυτο αναμενη χωρις buzzer, δεν εδωσα σημασια μιας και μου ειπατε τι ειναι.
    Ανοιγω καπω και εντοπιζω οτι ο θορυβος ερχεται απο την δεξια πλευρα του κινητηρα (συνοδηγου) και ηταν κατι που ακουγοταν σαν ηλεκτρικη σκουπα!
    Σε λιγοτερο απο 2 λεπτα , πεσαν οι στροφες του αυτοκινητου και η "ηλεκτρικη σκουπα" εξαφανιστηκε, σαν να εκλεισε.
    Πλεον το αυτοκινητο δουλευε ρελαντι χωρις αρυθμιες η' περιεργους θορυβους , αφου το περιεργαστηκα για κανα 5 λεπτο αναμενο, πατησα λιγο το γκαζι να ανεβασει στροφες , εκει ξενερωσε οριστικα.
    Πατωντας το γκαζι και περιπου μεχρι τις 2.000 στροφες το αμαξι ετρεμε και συντονιζε , μετα καθαριζε.
    Ξανα το ιδιο , το εκανα 4-5 φορες αλλα μονιμη η κατασταση.

Πανω στην ωρα βγαινει εξω ο μαντρας , μου λεει πως το βλεπετε?
    Του λεω δεν θελω να χαλασω τον χρονο σας αλλα δυστυχως δεν μου κανει το αυτοκινητο.
    Του λεω ειναι δικο σας η' πελατη που το εχει φερει για πουλημα.
    Μου λεει δικο μου οπως και ολα τα αυτοκινητα στην εκθεση. Ο κυριος που το ειχε πηρε ενα golf 5 απο μενα.

Πραγματικα αν μου ελεγε οτι το ειχε αφησει πελατης για πουλημα θα του ελεγα να το διωξει απο το μαγαζι του , αλλα οταν ακουσα οτι το εχει αγορασει το καταπια, το εκανα γαργαρα και δεν ειπα τιποτα, γιατι ομολογω μου ηταν ιδιαιτερα συμπαθης και φαινοταν βιοπαλαιστης ,δεν ηταν σαν τους περισσοτερους που συναντω.

Μου λεει η τιμη ειναι πολυ χαμηλη για τετοιο αυτοκινητο αν γνωριζεται.
    Του λεω εχετε μετρησει συμπιεση στην μηχανη να ξερετε σε τι κατασταση βρισκεται?
    Μου απαντα οτι δεν ηξερε οτι ειναι απαραιτητη η συμπιεση και οτι τις προαλλες καποιος ενδιαφερομενος το πηγε σε καποιο εξειδικευμενο συνεργειο Mazda και το κοιταξαν και του ειπαν οτι ειναι αριστο.
    Του λεω γιατι δεν το πηρε αυτος εφοσον το αμαξι "εκανε".
    Μου εδωσε ως δικαιολογια οτι του κοψανε το δανειο αλλιως θα το ειχε παρει... b6

Φυσικα τον αποχαιρετισα και συνεχισα την δουλεια μου.

Εχω να παω να δω ενα Challenge που εφερε γνωστος μου μαντρας στα 6000 ευρω, δεν προλαβα να παω σημερα, τον πηρα τηλεφωνο και θα περασω την Δευτερα να το δω.
    sakiskaras
    sakiskaras

Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? Verifiedno
    Αριθμός μηνυμάτων : 29
    Ημ/νία εγγραφής : 13/06/2011

Δημοσίευση  sakiskaras Σαβ 02 Φεβ 2013, 11:20 am

αυτό πάντως που σου ακουγόταν σαν ηλεκτρική σκούπα ήταν το σύστημα για να ζεσταθεί ο καταλύτης κατά την εκκίνηση και το κάνουν όλα. Τώρα για τις στροφές που λες, μπορεί να είναι πολλά πράγματα.Όλα τα υπόλοιπα της εξωτερικής εμφάνισης, των χιλιομέτρων και της γενικής κατάστασης του αυτοκινήτου, σε αυτά τα λεφτά ...είναι αναμενόμενα. Μπορείς να πετύχεις καλό συντηρημένο 8άρι αλλά από ιδιώτη και σε υψηλότερη τιμή πιστεύω. Κανένας που το αγαπά και το προσέχει ένα αυτοκίνητο δεν το σκοτώνει για να το ξεφορτωθεί, ακόμα και να έχει ανάγκη τα χρήματα. Πρόσφατα γνωστός μου πήρε 8άρι προσεγμένο από ιδιώτη με 8500, και πιστεψέ με ...για την κατάσταση του, το μοντέλο και την συμπίεση είναι ευκαιρία.
    xrider
    xrider

Rotary : Ακομα οχι Αριθμός μηνυμάτων : 81
    Ημ/νία εγγραφής : 08/12/2011

Δημοσίευση  xrider Σαβ 02 Φεβ 2013, 11:40 am

Καλή τύχη στην αναζήτηση αυτοκινήτου.
    Εύχομαι να βρεις την Ιθάκη, γιατί είναι νομίζω λίγο Οδύσσεια η εύρεση σωστού αυτοκινήτου.
    Φυσικά και υπάρχουν και καλά 8αρια στη αγορά αλλά μάλλον είναι λίγο ακριβότερα από το
    ποσό που θες να διαθέσεις.

Δυστυχώς η κρίση έχει οδηγήσει όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων στην κακή συντήρηση τους.
    Εάν συνδυάσεις και την άγνοια που υπάρχει τότε καταλαβαίνεις σε τη επίπεδο βρίσκονται τα
    μεταχειρισμένα της αγωράς. Οπότε ότι και να διαλέξεις να πάρεις πρέπει να υπολογίσεις και ένα
    σεβαστό ποσό για να το φέρεις εκεί που πρέπει.
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Κυρ 03 Φεβ 2013, 2:54 am

Kατανοητο παιδια , δεν παω να το παιξω εξυπνος , γνωριζω οτι τα χρηματα ειναι λιγα.
    Σαφως και με καποια χρηματα παραπανω θα κοιταγα στα σιγουρα πιο καθαρα αυτοκινητα.
    Επειδη ομως εχω και αλλο ι.χ. και το κυριοτερο οικογενεια πισω μου , δεν μπορω να διαθεσω παραπανω για κατι που θα ειναι αποκλειστικα το "παιχνιδι μου".
    Απλα το ψαχνω λιγο, μηπως και βρω κατι που να εχει οσο το δυνατον λιγοτερες απωλειες.
    Challenge / Cosmo ,επιπεδα εξοπλισμου , χρωμα και λοιπα δεν εχουν τον πρωτο λογο.
    Με ενδιαφερει να μην ειναι τρακαρισμενο και να μην ειναι ρημαδιο το εσωτερικο του.
    Δεν βιαζομαι και δεν σας κρυβω οτι ειχα καιρο να την κανω αυτη τη διαδικασια της ευρεσης του καταλληλου οχηματος που την ψιλογουσταρω κιολας pirat

Rotary Reloaded
    Rotary Reloaded

Rotary : RX-8 SE3P Αριθμός μηνυμάτων : 63
    Ημ/νία εγγραφής : 06/07/2012

Δημοσίευση  Rotary Reloaded Κυρ 03 Φεβ 2013, 9:28 pm

sakiskaras έγραψε:αυτό πάντως που σου ακουγόταν σαν ηλεκτρική σκούπα ήταν το σύστημα για να ζεσταθεί ο καταλύτης κατά την εκκίνηση και το κάνουν όλα.
    Και ονομάζεται αντλία αέρα, βρίσκεται δίπλα στην βαλβίδα αέρα που κατευθύνει τον αέρα στην πολλαπλή για να κάνει αυτό που λέει ο φίλος Σάκης
    Τι γινεται με την Ακροπολη στο 8αρι ? EVAPORATIVEEMISSIONEVAPCONTROLSYSTEM_zps048456cd

Δεν είναι πάντως για απεριόριστα χιλιόμετρα θέλει τσεκάρισμα και αυτό καποια στιγμή γιατί μπορεί να ήρθε η ώρα του.

Γνώμη μου πάντως να βρεις όσο είναι δυνατόν από το 2007 με '08 και μετά. Καμιά ευκαιρία αλλιώς δεν αξίζει,

καλά σου είπε ο Χρήστος φτάσαν 8 με 10 χρονών τα RX-8,

δώσε και κάτι τις παραπάνω αλλά θα ξέρεις τι έχεις.
    dimos47ki7
    dimos47ki7

Αριθμός μηνυμάτων : 366
    Ημ/νία εγγραφής : 15/10/2010
    Τόπος : Γλυφαδα

Δημοσίευση  dimos47ki7 Τετ 06 Φεβ 2013, 12:32 am

redneck έγραψε:Ανοιγω καπω και εντοπιζω οτι ο θορυβος ερχεται απο την δεξια πλευρα του κινητηρα (συνοδηγου) και ηταν κατι που ακουγοταν σαν ηλεκτρικη σκουπα!

Μανο με εκπλησεις...τοσα χρονια 7αρακιας και δεν φανταστηκες οτι ειναι η αντλια αερα!!!
    φυσικα στο 7αρι ηταν το πρωτο που εφευγε απο πανω (και ηταν και με ιμαντα και οχι ηλεκτρικη)
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Τετ 06 Φεβ 2013, 4:53 am

Δεν πηγε καν το μυαλο μου στην αντλια αερα , τα προηγουμενα δυο 8αρια που ειχα δεν εκαναν τοσο θορυβο , βασικα δεν ακουγοταν τιποτα.
    Mike 192T
    Mike 192T

Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Δημοσίευση  Mike 192T Τετ 06 Φεβ 2013, 9:26 pm

redneck έγραψε:Δεν πηγε καν το μυαλο μου στην αντλια αερα , τα προηγουμενα δυο 8αρια που ειχα δεν εκαναν τοσο θορυβο , βασικα δεν ακουγοταν τιποτα.

ρε μπας και ηταν χαλασμενα ή αποσυνδεδεμενα???

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Νοε 2024, 5:06 pm