Το εκανα στο FD μου, τοποθετησα car pc και οθονη 7'' μπροστα στο ταμπλο!
Το αποτελεσμα ειναι μαγικο!
Ολα αγορα απο ebay, κοστος δεν θυμαμαι αλλα θα σας παραθεσω links για να παρετε μια ιδεα!
Τωρα αυτο το project δεν ξερω κατα ποσο βολευει στο ταμπλο του RX8...
Αλλα ειμαι σιγουρος οτι οποιος ενδιαφερεται θα το καταφερει!
Το προβλημα ομως αυτη τη στιγμη ειναι οτι δεν μπορω να ανεβασω φωτο γιατι το αμαξι ειναι στης μανας μου το σπιτι και βαριεμαι να πηγαινω μεχρι εκει...
Αυτο που εχω να πω απο την ''εμπειρια'' της τοποθετησης ειναι οτι η συνδεση του car pc ειναι πολυ απλη για εναν ηλεκτρολογο, μονο 3 καλωδια χρειζεται να ''ματιστουν'' (συνεχες ρευμα 12v, ρευμα signal οταν γυρισεις τον διακοπτη στο on και μια γειωσουλα)
Τα καλωδια της οθονης ειναι ακομα πιο ευκολη υποθεση..
Το car pc εχει μια ''εξοδο'' για ρευμα, η οποια με το αντιστοιχο καλωδιο τροφοδοτει την οθονη. Επισης αλλο ενα καλωδιο απο την καρτα γραφικων του car pc (το οποιο καλωδιο εχει και ενα usb που το βαζεις σε μια usb θυρα του car pc) παει στην εισοδο της καρτας γραφικων της οθονης. Το usb καλωδιο που υπαρχει μονο στην πλευρα του car pc υφισταται διοτι η οθονη ειναι touch.
Μεχρι να ανεβασω φωτο και για να παρει μια ιδεα οποιος ενδιαφερεται (σε RX7 FD φυσικα), το car pc το βιδωσα στο διαχωριστικο πανελ που υπαρχει πανω απο τα ντουλαπακια πισω απο τα καθισματα και η οθονη τοποθετηθηκε εκει που εναι το radiocd και μια θηκουλα του αυτοκινητου στο ταμπλο, αφαιρεθηκαν και τα 2, λιγο τροχισμα στις ακρες και η οθονη σφηνωσε κυριολεκτικα εκει χωρις κολλες κτλ.. Πλεονεκτημα ειναι οτι μπορει να αφαιρεθει χωρις ταλαιπωρια αλλα δεν πεφτει απο μονη της παρολο την απιστευτα σκληρη αναρτηση του FD μου..
Ααα η οθονη ειναι FULL HD...!!!!!!!!
Οριστε τα Links
http://stores.ebay.com/themobilecomputingsolutionΑπο αυτον τον τυπο αγορασα, ειναι πολυ εξυπηρετικος και πολυ γρηγορος στα μεταφορικα του.
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Σαφως αντιμετωπισα και αντιμετωπιζω ορισμενα προβληματα..
1. Η εισοδος ας πουμε VGA της οθονης (λεω ας πουμε γιατι δεν ειναι VGA, δεν μοιαζει με καμια αλλη και η αλλη μια που εχει η οθονη ειναι HDMI), εχει θεμα οταν συνδεσεις το καλωδιο.. Δεν κανει καλη επαφη με αποτελεσμα η οθονη να δειχνει πρασινομαυρη (πως λεμε ασπρομαυρη)... Αυτη τη στιγμη, χωρις να γνωριζω τι ακριβως εχει χαλασει (εισοδος της οθονης ή το καλωδιο που παει εκει) δεν εχω σημα στην οθονη απο τον υπολογιστη, δηλαδη δεν εχω εικονα...
2. Τα WINDOWS XP που περασα για λογισμικο, δεν με εξυπηρετουν για το σκοπο της τοποθετησης του car pc. Εβαλα car pc προκειμενου να μπορω να ειμαι Online με τον εγκεφαλο haltech P1000 του αυτοκινητου ωστε να παρακολουθω τη λειτουργια του μοτερ, αλλα δυστυχως τα ΧΡ δεν ειναι συμβατα με τον εγκεφαλο.. Ισως φταιει το οτι δεν εχω περασει κανενα service pack... Δεν ξερω, δεν ασχολουμαι...
3. Η οθονη δεν λειτουργει (για το λιγο διαστημα που ειχα εικονα) ως touch...
ΛΥΣΕΙΣ
Αυτες σκεφθηκα δεν ξερω κατα ποσο θα λυσουν τα προβληματα, ακομα περιμενω ανταλλακτικα...
1. Για το πρωτο προβλημα, παραγγειλα 5m καλωδιο HDMI το οποιο στην μια ακρη να εχει και USB απο τον ιδιο πωλητη στο ebay... Το απλο καλωδιο VGA που παραχωρουσε η οθονη ηταν κοντο και εφθανε ισα ισα, ισως για αυτο επαθα αυτη τη ζημια... Προσοχη, ενα απλο καλωδιο HDMI δεν κανει, το USB στην μια ακρη ειναι απαραιτητο για την Lilliput οθονη προκειμενου να λειτουργησει και ως touch...
2. Δοκιμασμενο απο 2 διαφορετικα laptops με windows 7, ναι ειναι συμβατα με τον haltech, οποτε με το που δουλεψει η οθονη, format και εγκατασταση των windows 7 για λογισμικο (εχω ακουσει οτι ειναι και πιο ''ελαφρια'' απο τα ΧΡ)...
3. Αυτο δεν το ηξερα και το ανακαλυψα ψαχνοντας στο ebay για ανταλλακτικα... Ψαχνοντας λοιπον να αγορασω ενα καλωδιο που στη μια ακρη να ειναι κανονικο VGA (να παει να γα...θει σκεφθηκα η touch λειτουργια) και στην αλλη ακρη HDMI, ανακαλυψα οτι δεν ειναι δυνατον να μεταφερεις το αναλογικο σημα που δινει η εξοδος VGA του car pc, σε ψηφιακο σημα που θελει η εισοδος της οθονης HDMI με ενα απλο καλωδιο converter. Οποτε η λυση που βρηκα για τη μεταφορα του σηματος ηταν η αγορα αυτης της μ@λ@κι@ς
VGA + R/L Audio to HDMI Converter ωστε να μπορεσω να μετατρεψω το αναλογικο σημα της VGA σε ψηφιακο για HDMI... Αυτη η συσκευη ομως χρειαζεται αν θυμαμαι καλα 5V ρευμα... Ε ο ηλεκτρολογος μου θα κανει παλι το θαυμα του... Αυτη τη συσκευη περιμενω ακομα (το καλωδιο το εχω) για να συνεχισω και να ξαναθεσω σε λειτουργια το car pc... Οσο για το αν θα λειτουργησει η οθονη ως touch... Θα δειξει, ισως βοηθησουν τα windows 7...