Rx8 Antiforum

Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

+7
dinoskid
Mavros Piravlos
bigproedros
alex-rx8
redneck
Mike 192T
IOANNIS
11 απαντήσεις

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ

IOANNIS
    IOANNIS

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Verified
    Αριθμός μηνυμάτων : 341
    Ημ/νία εγγραφής : 13/10/2010

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Empty RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ

Δημοσίευση  IOANNIS Σαβ 15 Ιαν 2011, 12:24 am

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ

Βήματα

1. Καταγραφή των σταθμών που έχουμε αποθηκεύσει στις μνήμες του Ραδιοφώνου.

Εάν κάποιος έχει ενεργοποιήσει τον κωδικό ασφάλειας του ηχοσυστήματος τότε μετά την επανασύνδεση της μπαταρίας θα πρέπει να βάλει τον κωδικό στο ηχοσύστημα για να λειτουργήσει.

2. Αποσύνδεση των Πόλων της μπαταρίας.

Αφαιρούμε το καπάκι
    RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Br01s

Τραβάμε προς τα πάνω το σωλήνα με τα καλώδια που βρίσκεται στο πίσω μέρος του πλαστικού καλύμματος της μπαταρίας που εμποδίζει την αφαίρεσή του
    RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Br02

Απαγκιστρώνουμε τα δύο άγκιστρα που συγκρατούν το καπάκι με το χέρι και το τραβάμε προς πάνω.
    RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Br03a

Ξεσφίγγουμε τα παξιμάδια των πόλων αρχίζοντας από τον αρνητικό πόλο πρώτα.

3. Κάνουμε τις εργασίες που θέλουμε και εφαρμόζουμε τα βήματα με την αντίστροφη σειρά για την επανασύνδεση.

4. Ξαναβάζουμε τους σταθμούς στις μνήμες του ραδιοφώνου.

5. Αποκατάσταση των ενδείξεων DSC OFF και το TCS/DSC

Και τέλος επειδή αποσυνδέσαμε την μπαταρία μας έχουν ανάψει στο ταμπλό οι ενδείξεις για το DSC και TCS (DSC OFF και το TCS/DSC αναβοσβήνουν όταν βάλουμε το κλειδί στη θέση ON) οι οποίες σβήνονται με τον παρακάτω τρόπο :

Βάζουμε το κλειδί και το γυρίζουμε στη θέση ON
      Γυρίζουμε το τιμόνι τέρμα δεξιά (δεξιόστροφα) και έπειτα τέρμα αριστερά
      Η ένδειξη DSC OFF σβήνει
      Γυρίζουμε το κλείδι στη θέση OFF και μετά στη θεση ON ξανά
      Η ένδειξη TCS/DSC σβήνει και αυτή

Σε κάποιες περιπτώσεις αποσύνδεσης της μπαταρίας δεν λειτουργεί σωστά το αυτόματο άνοιγμα και κλείσιμο του παραθύρου.

Κάποιοι αναφέρουν ότι η λειτουργία αποκαθίσταται μονή της αργότερα ! αλλά μπορούμε να την επαναφέρουμε άμεσα ακολουθώντας τη παρακάτω οδηγίες.

Η διαδικασία αποκατάστασης της δυσλειτουργίας αυτής είναι η εξής :

• Βάζουμε το κλειδί και το γυρίζουμε στη θέση ON
      • Πιέζουμε το διακόπτη και τον κρατάμε μέχρι να ανοίξει τελείως το παράθυρο
      • Τραβάμε το διακόπτη προς τα πάνω και τον κρατάμε μέχρι να κλείσει τελείως το παράθυρο και τον αφήνουμε μετά την πάροδο τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτων από το κλείσιμο του το παραθύρου

Κάνουμε έναν έλεγχο ότι η αυτόματη λειτουργία κλεισίματος/ανοίγματος είναι εντάξει, διαφορετικά επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
    Mike 192T
    Mike 192T

Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Empty Απ: RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ

Δημοσίευση  Mike 192T Σαβ 15 Ιαν 2011, 2:10 am

IOANNIS έγραψε:

.

Εισαι σίγουρος οτι ξεκινάμε από τον αρνητικό πόλο και όχι από τον θετικό?
    Και επανασυνδέουμε από τον αρνητικό πολο.....
    IOANNIS
    IOANNIS

RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ Empty Απ: RX8, Αποσύνδεση της μπαταρίας για καθαρισμό κλπ

Δημοσίευση  IOANNIS Σαβ 15 Ιαν 2011, 2:50 am

Mike 192 έγραψε:
    IOANNIS έγραψε:

.

Εισαι σίγουρος οτι ξεκινάμε από τον αρνητικό πόλο και όχι από τον θετικό?
    Και επανασυνδέουμε από τον αρνητικό πολο.....

=> http://www.google.com/search?q=disconnect+negative+battery+cable+first
    redneck
    redneck

Rotary : fc3s Latest Horsepower : 0
    Rebuilds : 0
    Αριθμός μηνυμάτων : 424
    Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010

Δημοσίευση  redneck Σαβ 15 Ιαν 2011, 3:23 am

Πολυ ωραιες οι πληροφοριες , ευχαριστουμε Ioannis.
    Mike 192T
    Mike 192T

Αριθμός μηνυμάτων : 666
    Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010

Δημοσίευση  Mike 192T Σαβ 15 Ιαν 2011, 7:37 am

alex-rx8
    alex-rx8

Rotary : RX8 COSMO Latest Horsepower : 231
    Rebuilds : ΟΧΙ ΑΚΟΜΗ.....
    Αριθμός μηνυμάτων : 282
    Ημ/νία εγγραφής : 03/01/2011
    Τόπος : ΘΗΒΑ

Δημοσίευση  alex-rx8 Σαβ 15 Ιαν 2011, 9:56 am

ευχαριστουμε για της πληροφοριες ioannis Exclamation Exclamation Exclamation
    bigproedros
    bigproedros

Rotary : RX-8 Αριθμός μηνυμάτων : 578
    Ημ/νία εγγραφής : 04/10/2010
    Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

Δημοσίευση  bigproedros Κυρ 16 Ιαν 2011, 6:34 am

wraiosss... okay okay okay
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Παρ 18 Μαρ 2011, 10:58 pm

Σημερα καθαρισα τους πολους της μπαταριας γιατι ειχαν πιασει βρωμα .
    Ξεσυνδεσα λοιπον τους ακροδεκτες τους καθαρισα , επανασυνδεσα και το αμαξι τρελλαθηκε ...
    Αρχικα το εβαζα μπροστα και στη συνεχεια εσβηνε μονο του. Με τα πολλα το εβγαλα βολτα , μολις εβαζα νεκρα εσβηνε.
    Στη συνεχεια αρχισε και κραταγε ενα ξεψυχισμενο ρελαντι και ειχα ψιλοτρεμουλο στην καμπινα.
    Μετα απο 20 λεπτα βολτας επανηλθε στα φυσιολογικα με αισθητη διαφορα στον τροπο λειτουργιας του απο πριν.
    Δηλαδη σε αλλαγες δεν σκορτσαριζε οπως εκανε πριν και εχω την αισθηση -μπορει να ειναι και η ιδεα μου- οτι δεν εχει τοσο γρηγορη ανταποκριση στο γκαζι σε σχεση με πριν.
    Παρολ'αυτα το αμαξι "καθαριζει" καλα σε ολο το φασμα στροφων χωρις κομπιασματα.
    Ειναι λογικο να συμβαινει κατι τετοιο , εγω απλα την μπαταρια ξεσυνδεσα ... Neutral
    Mavros Piravlos
    Mavros Piravlos

Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
    Rebuilds : 1
    Αριθμός μηνυμάτων : 1944
    Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο

Δημοσίευση  Mavros Piravlos Παρ 18 Μαρ 2011, 11:31 pm

Οχι Μάνο δεν είναι φυσιολογικό, προφανώς κάτι άλλο "κουνήθηκε" στην διαδικασία ή δεν έκαναν καλή επαφή οι ακροδέκτες μετά...
    Μήπως έριξες κάπου νερά?

IOANNIS
    IOANNIS

Δημοσίευση  IOANNIS Παρ 18 Μαρ 2011, 11:33 pm

Εγώ έχω αποσυνδέσει την Μπαταρία αρκετές φορές και δεν παρουσίασε τίποτα το αυτοκίνητο … …
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Παρ 18 Μαρ 2011, 11:34 pm

Οχι Κωστα καθολου νερο , δεν επλυνα μοτερ. Μονο wd40 στους ακροδεκτες μετα το καθαρισμα , αυτο ειναι ολο. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν πειραξα κατι αλλο Rolling Eyes
    Τωρα διαβαζα στο ιντερνετ οτι ο εγκεφαλος λεει μετα απο reset "ξαναμαθαινει" τα βασικα ... οτι να ναι ... Shocked
    dinoskid
    dinoskid

Rotary : Rx8 Cosmo Αριθμός μηνυμάτων : 511
    Ημ/νία εγγραφής : 28/09/2010
    Τόπος : Αθηνα Αγια Παρασκευη

Δημοσίευση  dinoskid Παρ 18 Μαρ 2011, 11:35 pm

redneck έγραψε:Σημερα καθαρισα τους πολους της μπαταριας γιατι ειχαν πιασει βρωμα .
    Ξεσυνδεσα λοιπον τους ακροδεκτες τους καθαρισα , επανασυνδεσα και το αμαξι τρελλαθηκε ...
    Αρχικα το εβαζα μπροστα και στη συνεχεια εσβηνε μονο του. Με τα πολλα το εβγαλα βολτα , μολις εβαζα νεκρα εσβηνε.
    Στη συνεχεια αρχισε και κραταγε ενα ξεψυχισμενο ρελαντι και ειχα ψιλοτρεμουλο στην καμπινα.
    Μετα απο 20 λεπτα βολτας επανηλθε στα φυσιολογικα με αισθητη διαφορα στον τροπο λειτουργιας του απο πριν.
    Δηλαδη σε αλλαγες δεν σκορτσαριζε οπως εκανε πριν και εχω την αισθηση -μπορει να ειναι και η ιδεα μου- οτι δεν εχει τοσο γρηγορη ανταποκριση στο γκαζι σε σχεση με πριν.
    Παρολ'αυτα το αμαξι "καθαριζει" καλα σε ολο το φασμα στροφων χωρις κομπιασματα.
    Ειναι λογικο να συμβαινει κατι τετοιο , εγω απλα την μπαταρια ξεσυνδεσα ... Neutral
    Το επαθα και εγω οταν ξεσυνδεσα την μπαταρια για να αλλαξω πολλαπλασιαστες!
    Μολις τελειωσα και την ξανασυνδεσα ολα οκ αλλα οταν το πηγα βολτα δεν κραταγε ρελαντι και μετα απο κανα 10 λεπτο ολα οκ!!!
    Επισης το ιδιο επαθα οταν αλλαξα και μπαταρια και δεν κραταγε ρελαντι και κραταγα στροφες ψηλα για κανα 2 λεπτο!!!
    Μου ειχε πει ενας μηχανικος οτι το κανει αυτο οταν αποσυνδεσεις την μπαταρια μεχρι ο εγκεφαλος να αρχισει να διαβαζει κανονικα Neutral
    Mavros Piravlos
    Mavros Piravlos

Δημοσίευση  Mavros Piravlos Παρ 18 Μαρ 2011, 11:38 pm

Την έχω αποσυνδέσει δεκάδες φορές, ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο...
    dinoskid
    dinoskid

Δημοσίευση  dinoskid Παρ 18 Μαρ 2011, 11:42 pm

redneck έγραψε:Οχι Κωστα καθολου νερο , δεν επλυνα μοτερ. Μονο wd40 στους ακροδεκτες μετα το καθαρισμα , αυτο ειναι ολο. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν πειραξα κατι αλλο Rolling Eyes
    Τωρα διαβαζα στο ιντερνετ οτι ο εγκεφαλος λεει μετα απο reset "ξαναμαθαινει" τα βασικα ... οτι να ναι ... Shocked
    Αυτο ακριβως!
    Mavros Piravlos
    Mavros Piravlos

Δημοσίευση  Mavros Piravlos Παρ 18 Μαρ 2011, 11:52 pm

Τι να πώ ρε παιδιά, αν και τον μαμά τον εγκέφαλο τον έχω "ξεκουράσει" εδώ και χρόνια, πάλι όμως δεν είναι λογικό...
    endless

Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
    Rebuilds : Απο το στομα σου. .
    Αριθμός μηνυμάτων : 1510

Δημοσίευση  endless Παρ 18 Μαρ 2011, 11:57 pm

Απ οσο ξερω οταν βγαζεις τους πολους τις μπαταριας γινεται καποιο reset, πρεπει να ξαναδιαβασει απ την αρχη για να διορθωσει καποιες εντολες-δεδομενα κ ισως παρει λιγο χρονο!
    Mavros Piravlos
    Mavros Piravlos

Δημοσίευση  Mavros Piravlos Σαβ 19 Μαρ 2011, 12:04 am

Έχει βγάλει σε πολλά 8ρια ο Χρήστος την μπαταρία και μετά να μήν κρατάνε ούτε ρελαντί? Δεν στέκει...
    dinoskid
    dinoskid

Δημοσίευση  dinoskid Σαβ 19 Μαρ 2011, 12:22 am

endless έγραψε:Απ οσο ξερω οταν βγαζεις τους πολους τις μπαταριας γινεται καποιο reset, πρεπει να ξαναδιαβασει απ την αρχη για να διορθωσει καποιες εντολες-δεδομενα κ ισως παρει λιγο χρονο!
    Κατι τετοιο εχω ακουσει και εγω και εζησα κιολας!!! Laughing
    Επισης και ενα κολπο με το πενταλ του φρενου που πατανε συνεχεια μολις συνδεσουν την μπαταρια εχω ακουσει για να κανει reset ο εγκεφαλος η κατι τετοιο...ξερει κανεις τιποτα;
    rxmaniac
    rxmaniac

Rotary : RX8 Latest Horsepower : ?????
    Rebuilds : Οχι ακόμα....σε λίγο
    Αριθμός μηνυμάτων : 22
    Ημ/νία εγγραφής : 09/02/2011
    Τόπος : Χαλκίδα

Δημοσίευση  rxmaniac Σαβ 19 Μαρ 2011, 12:46 am

Πρέπει να αποσυνδέσεις εντελώς τη μπαταρία για τουλάχιστον 30' και να πατήσεις και καμιά 20αρια φορές το φρένο πολύ γρήγορα για να αδειάσει εντελώς η ECU(σβήνει τα cel) . Επίσης θα κάνεις reset και τους χάρτες έτσι.
    Όταν ξανασυνδέσεις θα πρέπει να ρυθμίσεις το DSC.Δήλαδή γυρνάς το διακόπτη στο ACC, γυρνάς μια τέρμα αριστερά, και μια τέρμα δεξιά το τιμόνι, και μετά πρέπει να το οδηγήσεις για κανά χλμ για να διαβάσει τους τροχούς...
    IOANNIS
    IOANNIS

Δημοσίευση  IOANNIS Σαβ 19 Μαρ 2011, 12:56 am

dinoskid έγραψε:
    redneck έγραψε:Οχι Κωστα καθολου νερο , δεν επλυνα μοτερ. Μονο wd40 στους ακροδεκτες μετα το καθαρισμα , αυτο ειναι ολο. Ειμαι απολυτα σιγουρος οτι δεν πειραξα κατι αλλο Rolling Eyes
    Αυτο ακριβως!

Και που αναφέρεται ότι μια απλή αποσύνδεση της μπαταρίας έχει ως αποτέλεσμα να γίνει Reset η ECU …

ECU Clear/ Reset

1) With the key in the off position, press and hold the odometer reset button and turn the key to on;
    Continue to hold the odo button until the odometer reads "TEST" and then release.
    2) Turn the key to off and repeat step one.

This will reset the entire PCM except the KAM which contains the sensor profiles amongst other things. You can reset it with the familiar procedure:

1) Turn the key to on
    2) Depress the brake pedal rapidly 20 times in a row until the oil pressure gauge sweeps to halfway and back again.
    ????????
    Επισκέπτης

Δημοσίευση  ???????? Κυρ 20 Μαρ 2011, 9:18 am

Σε αποσύνδεση της μπαταρίας δεν μου εχει τυχη.
    Σε καθαρισμο τις πεταλουδας εχω τα ιδια συμπτωματα.
    dinoskid
    dinoskid

Δημοσίευση  dinoskid Κυρ 20 Μαρ 2011, 10:00 am

jdm-r έγραψε:Σε αποσύνδεση της μπαταρίας δεν μου εχει τυχη.
    Σε καθαρισμο τις πεταλουδας εχω τα ιδια συμπτωματα.
    Οταν αλλαξα πολλαπλασιαστες εβγαλα το φιλτροκουτι για να εχω χωρο Exclamation
    Μηπως λογο της αποσυνδεσς της φυσας του MAF εχει ως συνεπεια μετα να το κανει αυτο Question
    Για την δικη μου περιπτωση παντα... Wink
    soundkeeper
    soundkeeper

Rotary : RX-8 Latest Horsepower : 270 hp
    Rebuilds : none
    Αριθμός μηνυμάτων : 58
    Ημ/νία εγγραφής : 30/08/2010
    Τόπος : Νικαια

Δημοσίευση  soundkeeper Κυρ 20 Μαρ 2011, 10:39 am

Να πω κι εγω οτι οταν αποσυνδεω τη μπαταρια μετα για κανα 20λεπτο ενω κραταει ρελαντι οταν εινε σταματιμενο, οταν ρολαρει για να σταματισει εκει σβηνει.....δεν μπωρει να κρατισει ρελαντι με τιποτα. Ολα επανερχονται στα φυσιολογικα τους μετα απο 15-20 χλμ αν τωρα βρεις "χορο" να το σκισεις για λιγο τοτε επανερχεται και ποιο γρηγορα.
    dinoskid
    dinoskid

Δημοσίευση  dinoskid Δευ 21 Μαρ 2011, 1:18 am

soundkeeper έγραψε:Να πω κι εγω οτι οταν αποσυνδεω τη μπαταρια μετα για κανα 20λεπτο ενω κραταει ρελαντι οταν εινε σταματιμενο, οταν ρολαρει για να σταματισει εκει σβηνει.....δεν μπωρει να κρατισει ρελαντι με τιποτα. Ολα επανερχονται στα φυσιολογικα τους μετα απο 15-20 χλμ αν τωρα βρεις "χορο" να το σκισεις για λιγο τοτε επανερχεται και ποιο γρηγορα.
    Και σε εμενα αυτο μου ειχε συμβει....μαλλον ειναι αυτο που λεμε με τον εγκεφαλο αλλα η αληθεια ειναι οτι πουθενα δεν αναφερεται scratch
    redneck
    redneck

Δημοσίευση  redneck Δευ 21 Μαρ 2011, 6:02 am

soundkeeper έγραψε:Να πω κι εγω οτι οταν αποσυνδεω τη μπαταρια μετα για κανα 20λεπτο ενω κραταει ρελαντι οταν εινε σταματιμενο, οταν ρολαρει για να σταματισει εκει σβηνει.....δεν μπωρει να κρατισει ρελαντι με τιποτα. Ολα επανερχονται στα φυσιολογικα τους μετα απο 15-20 χλμ αν τωρα βρεις "χορο" να το σκισεις για λιγο τοτε επανερχεται και ποιο γρηγορα.

Ακριβως αυτο μου εκανε !
    Απο προχτες δεν το εχω ξαναβαλει μπροστα να παω πουθενα .
    Ελπιζω να ειναι ολα οκ , αλλιως βλεπω να το φορτωνω σε γερανο και στο Μοσχατο lol!

Η τρέχουσα ημερομηνία/ώρα είναι Πεμ 21 Νοε 2024, 10:14 pm