+12
billrx8
Mavros Piravlos
theakisrx8
porsche killer
juha kankoulen
Mike 192T
Επισκεπτ
panos
GTi
bigproedros
endless
vasiliss23
16 απαντήσεις
Porting!!!!!!
vasiliss23
Rotary : 13B-MSP GT3071R stre Latest Horsepower : πλεον υπεραρκετα χαχ
Rebuilds : Χιλιαδες!!!!!
Αριθμός μηνυμάτων : 288
Ημ/νία εγγραφής : 15/10/2010
Τόπος : Πατρα
- Δημοσίευση Ν°1
Porting!!!!!!
ας γραψουμε εδω για το θυριδωμα.ποιος εχει κανει,τι διαφορες ειδε σε επιδοσεις,καταναλωση και μακροζωια του κινητηρα και γενικα τα οφελοι μιας τετοιας δουλειας στο μοτερ!!!!!για ατμοσφαιρικα παντα μιλαω
endless
Rotary : Sa22-Fd3s Latest Horsepower : 280+480
Rebuilds : Απο το στομα σου. .
Αριθμός μηνυμάτων : 1510
Ημ/νία εγγραφής : 23/08/2010
- Δημοσίευση Ν°2
Απ: Porting!!!!!!
Αυτος που θα μπορουσε να σου λυσει τις αποριες ειναι ο diamond σιγουρα που το εχει δουλεψει τουρμπατο porting αλλα εδω κ καιρο το εχει ατμοσφαιρα Porting!
bigproedros
Rotary : RX-8 Αριθμός μηνυμάτων : 578
Ημ/νία εγγραφής : 04/10/2010
Τόπος : ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
- Δημοσίευση Ν°3
paidia an mporei kapoios na mas pei gt einai wraio themataki..
GTi
Rotary : RX-8 cosmo Latest Horsepower : 231
Rebuilds : 1
Αριθμός μηνυμάτων : 220
Ημ/νία εγγραφής : 13/04/2011
Τόπος : L.A.
- Δημοσίευση Ν°4
Βασίλη πώς το βλέπεις το αμάξι σου, διαφορές, οφέλη, χρηστικότητα? ...όλα τα προηγούμενα στην καθημερινότητα και όχι π.χ. σε κάποιο track day
vasiliss23
- Δημοσίευση Ν°5
μαζι με το προγραμμα(HYMEE) το οποιο ειναι πολυ light(καποια στιγμη χρηστο πρεπει να το κανουμε λιιιγο πιο επιθετικο που μου εφτιαξε ο χρηστος και το θυριδωμα ο προηγουμενος ιδιοκτητης απο την θεση του συνοδηγου μου ειπε οτι το αμαξι ξυριζε!!!!να σου πω την αληθεια δεν εχω ανοιξει με αλλο μαμα cosmo ακομα!!!!απο καταναλωση ειναι με πολυ πολυ χαλαρη οδηγηση εκτος πολης 9l/100km απο το scangauge και μεσα πολη στα 12,5-13l/100km!!!!προσοχη με πολυ χαλαρη οδηγηση οχι ανοιγματα και τα σχετικα δλδ μεση ταχυτητα σε ταξιδι στα 90-100χλμ!!!!
panos
Rotary : rx8 Latest Horsepower : den kserw
Rebuilds : mpa
Αριθμός μηνυμάτων : 35
Ημ/νία εγγραφής : 13/09/2011
Τόπος : Athens
- Δημοσίευση Ν°6
πολυ μικρη καταναλωση βλεπω,παιζει ρολο το προγραμμα η το porting?
vasiliss23
- Δημοσίευση Ν°7
δεν ειμαι μηχανικος ουτε προγραμματιστης ας μας πει ο χριστος!!!!!κοιτα παιζει ρολο και το ποδι μου!!!!!
Επισκεπτ
Αριθμός μηνυμάτων : 614
Ημ/νία εγγραφής : 19/08/2011
- Δημοσίευση Ν°8
vasiliss23 έγραψε:κοιτα παιζει ρολο και το ποδι μου!!!!!
Ισως το ποιο βασικο!
Το μονο σιγουρο στο porting ειναι,οτι στο ατμοσφαιρικο του κομματι και μονο,χρειαζετε λιγοτερο μειγμα.
GTi
- Δημοσίευση Ν°9
Επισκεπτ έγραψε:vasiliss23 έγραψε:κοιτα παιζει ρολο και το ποδι μου!!!!!
Ισως το ποιο βασικο!
Το μονο σιγουρο στο porting ειναι,οτι στο ατμοσφαιρικο του κομματι και μονο,χρειαζετε λιγοτερο μειγμα.
-Όταν μεγαλώνεις την εισαγωγή ή την εξαγωγή ή και τα 2, ανάλογα το porting, δεν "πρέπει" να αυξήσεις και την ποσότητα του καυσίμου, αναλογικά?
-Βασίλη, με κάλυψες πλήρως. Ευχαριστώ για την απάντηση.
Επισκεπτ
- Δημοσίευση Ν°10
GTi έγραψε:
-Όταν μεγαλώνεις την εισαγωγή ή την εξαγωγή ή και τα 2, ανάλογα το porting, δεν "πρέπει" να αυξήσεις και την ποσότητα του καυσίμου, αναλογικά?
Λογικα ναι,αλλα ειναι γεγονος οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο στο ατμοσφαιρικο κομματι,σε υποπιεση.
Στην πιεση συμβαινει αυτο.
Καποια στιγμη το ειχα γραψει και στο τελειωμενο forum(του χοντρου και του πεινα,με τσιρακι το F/L)και καπου διαβασαν οι γκουρου οτι εχω δικιο.
Το εχω παρατηρησει απο παλια σε porting που εκανα σε fd.
Οταν κανω παλι,συντομα θα ανοιξω ενα thread να δουμε διαφορα..
vasiliss23
- Δημοσίευση Ν°11
χριστο τι λες να σου το στειλω να το κανουμε φτιαξουμε λιγο ακομα?????!!!!!!!!!
Mike 192T
Αριθμός μηνυμάτων : 666
Ημ/νία εγγραφής : 24/08/2010
- Δημοσίευση Ν°12
Εχω την εντύπωση οτι στο porting (ανοιγμα εισαγωγης και εξαγωγής), χωρις να αλλάξεις πρόγραμμα, θα ειναι χαμηλα πλουσιο και ψηλά φτωχο....
Εχω τη σωστη εντύπωση????
GTi
- Δημοσίευση Ν°13
Mike 192T έγραψε:Εχω την εντύπωση οτι στο porting (ανοιγμα εισαγωγης και εξαγωγής), χωρις να αλλάξεις πρόγραμμα, θα ειναι χαμηλα πλουσιο και ψηλά φτωχο....
Παντού θα είναι φτωχότερο, γιατί πολύ απλά αυξάνεις την ποσότητα του εισερχόμενου αέρα και η ποσότητα του καυσίμου παραμένει στα8ερή. Πράγμα που σημαίνει ότι η αναλογία αέρα-καυσίμου θα αλλάζει μόνο ως προς τον αέρα και καθόλου για το καύσιμο, άρα στη φάση της συμπίεσης του μείγματος θα έχεις περισσότερο οξυγόνο. Επίσης, ρόλο παίζει το πόσο γρήγορα διώχνεις τα καυσαέρια μετά την έκρηξη στον θάλαμο καύσης. Όμως εδώ θα πρέπει να το αναλύσει ο Χρήστος, καθώς είναι ωραία η θεωρία, όμως η πράξη και η εμπειρία είναι το κάτι παραπάνω, που εγώ δεν έχω και ευτυχώς είπε ότι θα το κάνει όταν έχει χρόνο, σε κάποιο άλλο thread.
GTi
- Δημοσίευση Ν°14
Επισκεπτ έγραψε:
Λογικα ναι,αλλα ειναι γεγονος οτι συμβαινει ακριβως το αντιθετο στο ατμοσφαιρικο κομματι,σε υποπιεση.
Στην πιεση συμβαινει αυτο.
Καποια στιγμη το ειχα γραψει και στο τελειωμενο forum(του χοντρου και του πεινα,με τσιρακι το F/L)και καπου διαβασαν οι γκουρου οτι εχω δικιο.
Το εχω παρατηρησει απο παλια σε porting που εκανα σε fd.
Οταν κανω παλι,συντομα θα ανοιξω ενα thread να δουμε διαφορα..
Ok. Ευχαριστώ για την απάντηση και είμαι εν αναμονή του νέου thread.
Mike 192T
- Δημοσίευση Ν°15
Θεωρία:
Τι θα γινόταν αν ανοίγαμε ΜΟΝΟ εξαγωγή?
Απο τη μια η λογικη λέει αφου το ανοιγεις το μοτερ ανοιγεις εισαγωγη και εξαγωγή.... Αλλά αν κρινεις απο πιστονατα οι βαλβιδες εξαγωγης ειναι μεγαλύτερες- περισσοτερες.....
Τι θα γινόταν αν ανοίγαμε ΜΟΝΟ εξαγωγή?
Απο τη μια η λογικη λέει αφου το ανοιγεις το μοτερ ανοιγεις εισαγωγη και εξαγωγή.... Αλλά αν κρινεις απο πιστονατα οι βαλβιδες εξαγωγης ειναι μεγαλύτερες- περισσοτερες.....
juha kankoulen
Rotary : FD3S Latest Horsepower : 315
Rebuilds : ΛΑΖΑΡΟΣ
Αριθμός μηνυμάτων : 254
Ημ/νία εγγραφής : 16/09/2010
Τόπος : ΚΑΛΛΙΘΕΑ
- Δημοσίευση Ν°16
Στα πιστονάτα όλα όμως γίνονται πρακτικά στον ίδιο χώρο ενώ στα βάνκελ σε διαφορετικό.
Mike 192T
- Δημοσίευση Ν°17
Μεγαλυτερη δυοδος καυσαεριων αρα δεν "φρεναρουν"-"προβαλλουν μεγαλη αντισταση" στον περιστρεφομενο ρότορα αρα λιγότερες εσωτερικές αντιστάσεις αρα αυξηση παραγωγης εργου....
Σωστά?
Σωστά?
juha kankoulen
Rotary : FD3S Latest Horsepower : 315
Rebuilds : ΛΑΖΑΡΟΣ
Αριθμός μηνυμάτων : 254
Ημ/νία εγγραφής : 16/09/2010
Τόπος : ΚΑΛΛΙΘΕΑ
- Δημοσίευση Ν°18
πολύ σωστά αλλά παιζει ρόλο και η ταχύτητα όμως...........δεν οφελεί να έχεις μια τερααάστια διατομή, προφανώς το πόσο θα "φας" στο πορτινγκ πάντα υπολογίζεται ανάλογα με το συνολικό μείγμα που θα ταίσεις το μοτέρ, και φυσικά την παροχή της τουρμπίνας και τις στροφές που θες να δουλέψεις.
π.χ. τα πνευμόνια μας έχουν μια συγκεκριμένη χωρητικότητα αέρα όπως και να φυσήξουμε την ίδια ποσότητα θα βγάλουμε αλλά άμα θέλουμε να σβήσουμε κεράκια τα σουφρώνουμε, άντε να σβήσεις κερί με ανοιχτό το στόμα.
Εξ ου και πολλά από τα καλά πιστονάτα μοτέρ έχουν μεταβλητό βύθισμα βαλβίδων .............θέλουμε μικρό άνοιγμα στις χαμηλές και μεγάλο στις υψηλές (με αντίστοιχη αύξηση του χρόνου που παραμένουν ανοιχτές)
Στην εισαγωγή μιας και ο Renesis είναι 6θύριδος κι έχει και τα διάφορα κλαπέτα έχει μια σχετική τέτοια δυνατότητα, στην εξαγωγή όχι άρα ψάχνει κανείς την καλύτερη "συμβιβαστική" λύση φαντάζομαι.
π.χ. τα πνευμόνια μας έχουν μια συγκεκριμένη χωρητικότητα αέρα όπως και να φυσήξουμε την ίδια ποσότητα θα βγάλουμε αλλά άμα θέλουμε να σβήσουμε κεράκια τα σουφρώνουμε, άντε να σβήσεις κερί με ανοιχτό το στόμα.
Εξ ου και πολλά από τα καλά πιστονάτα μοτέρ έχουν μεταβλητό βύθισμα βαλβίδων .............θέλουμε μικρό άνοιγμα στις χαμηλές και μεγάλο στις υψηλές (με αντίστοιχη αύξηση του χρόνου που παραμένουν ανοιχτές)
Στην εισαγωγή μιας και ο Renesis είναι 6θύριδος κι έχει και τα διάφορα κλαπέτα έχει μια σχετική τέτοια δυνατότητα, στην εξαγωγή όχι άρα ψάχνει κανείς την καλύτερη "συμβιβαστική" λύση φαντάζομαι.
porsche killer
Rotary : RX 7 Latest Horsepower : Λιγα! Πολυ λιγα..
Rebuilds : 2
Αριθμός μηνυμάτων : 12
Ημ/νία εγγραφής : 12/11/2011
Τόπος : Θεσσαλονικη
- Δημοσίευση Ν°19
Παιδια εχω ακουσει πως τα 8αρια δεν εχουν και πολλα περιθωρια στο θεμα θυριδωμα,ειναι αληθεια??
Επισκεπτ
- Δημοσίευση Ν°20
porsche killer έγραψε:Παιδια εχω ακουσει πως τα 8αρια δεν εχουν και πολλα περιθωρια στο θεμα θυριδωμα,ειναι αληθεια??
Στην εξαγωγη περνει αρκετο θυριδωμα και στην εισαγωγη το chalence περισσοτερο απο το cosmo,
εκτος απο την μεσαια πλακα που ειναι ιδια με το cosmo και εχει αρκετα περιθωρια..
theakisrx8
Rotary : RX-7 FD3S Latest Horsepower : 320
Rebuilds : ONCE
Αριθμός μηνυμάτων : 49
Ημ/νία εγγραφής : 08/09/2010
Τόπος : ΧΙΟΣ
- Δημοσίευση Ν°21
Να με συγχωρείτε αν κάνω λαθος, αλλά γιατί έχω την εντύπωση οτι και τα 2 renesis μοτερ, ΔΕΝ παίρνουν θυρίδωμα στην εξαγωγή τους?
Μπορώ να το τεκμηριώσω λέγοντας οτι επειδή τις θυρίδες (εξαγωγής πάντα) τις έχουν στις πλάκες, στην περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να τις ''μεγαλώσει'', θα βρεθεί να τρυπάει τα λούκια απο όπου περνάει το νερό ψύξεως...
Τα παραπάνω λόγια δεν ειναι δικά μου, μεταφέρω λόγια άλλου έμπειρου έλληνα μηχανικού...!
Κάνω λάθος?
Έχει κάποιος θυριδωμένο μοτέρ renesis στην εξαγωγή?
Μπορώ να το τεκμηριώσω λέγοντας οτι επειδή τις θυρίδες (εξαγωγής πάντα) τις έχουν στις πλάκες, στην περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να τις ''μεγαλώσει'', θα βρεθεί να τρυπάει τα λούκια απο όπου περνάει το νερό ψύξεως...
Τα παραπάνω λόγια δεν ειναι δικά μου, μεταφέρω λόγια άλλου έμπειρου έλληνα μηχανικού...!
Κάνω λάθος?
Έχει κάποιος θυριδωμένο μοτέρ renesis στην εξαγωγή?
Mavros Piravlos
Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
Αριθμός μηνυμάτων : 1944
Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο
- Δημοσίευση Ν°22
Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο φοβερές κόλλεςtheakisrx8 έγραψε:...στην περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να τις ''μεγαλώσει'', θα βρεθεί να τρυπάει τα λούκια απο όπου περνάει το νερό ψύξεως...
theakisrx8
Rebuilds : ONCE
Αριθμός μηνυμάτων : 49
Ημ/νία εγγραφής : 08/09/2010
Τόπος : ΧΙΟΣ
- Δημοσίευση Ν°23
Mavros Piravlos έγραψε:Υπάρχουν πλέον στο εμπόριο φοβερές κόλλεςtheakisrx8 έγραψε:...στην περίπτωση που προσπαθήσει κάποιος να τις ''μεγαλώσει'', θα βρεθεί να τρυπάει τα λούκια απο όπου περνάει το νερό ψύξεως...
Εσυ ομως τι λες....???
Mavros Piravlos
Rotary : RX8 Cosmo HKS T04Z Latest Horsepower : pilot knows better
Αριθμός μηνυμάτων : 1944
Τόπος : Στου RE雨宮 το υπόγειο
- Δημοσίευση Ν°24
Εγώ όταν δεν ξέρω κάτι, δεν ανοίγω το στόμα μου
theakisrx8